Amazon destekli Rivian'a piyasadan al tavsiyesi

Amazon tarafından desteklenen ve geçtiğimiz ay halka arz olan elektrikli araç üreticisi Rivian için analistlerin büyük bir kısmı al tavsiyesinde bulundu.

Amazon destekli Rivian'a piyasadan al tavsiyesi

Amazon tarafından desteklenen elektrikli araç üreticisi Rivian, Tesla'nın liderliğindeki elektrikli araç piyasasında yer bulabilmek için geçtiğimiz ay halka arz edilmişti. 

78 dolarla halka arz edilen Rivian'ın hisseleri bir hafta içinde 172 dolara çıktıktan sonra düşüş göstererek şu an 104 dolar düzeyinde. 

Amazon destekli Rivian'a piyasadan al tavsiyesi

Analistler Tesla ile elektrikli araç piyasasında rekabet edebilecek tek şirketin Rivian olduğunu düşünüyor.

Morgan Stanley analisti Ada Jonas, 147 dolar hedef fiyat ile Rivian için portföyde ağırlığın artırılması tavsiyesinde bulunurken şirketin elektrikli araç portföyünde olması için gereken bütün stratejik özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Piper Sandler analisti Alexander Potter ise pek çok şirketin Tesla'nın başarısına ulaşmaya çalıştıklarını ancak başarılı olmadıklarını söyleyerek, Rivian'ı diğerlerinden ayıran şeyin batarya ve yazılım teknolojisini de içinde barındıran dikey entegrasyon stratejisi olduğunu ifade etti.

Potter da Rivian'a yönelik hedef fiyatını 148 dolar olarak belirlerken al tavsiyesinde bulundu.

Rivian elektrikli araç

Deutsche Bank'tan "al" tavsiyesi

Deutsche Bank tarafından yayınlanan bir notta Rivian'ın büyük ve kârlık bir şirket olmak için hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan eşsiz özelliklere sahip olduğunu söyledi. Rivian'ın Amazon ile ilişkisinin önemine vurgu yapan Deutsche Bank, 130 dolar hedef fiyat ile al tavsiyesinde bulundu.

JP Morgan analisti Ryan Brinkman'ın Rivian için hedef fiyatı 104 olurken hisse için tavsiyesi nötr olarak kaydedildi. Rivian'ın Tesla, General Motors ve Ford gibi şirketlerle piyasada rekabet edebileceğini söyleyen Brinkman, buna karşın hisselerdeki son artış ile hisse değerinin hali hazırda çok yüksek olduğunu belirtti.

Etiketler