Fitch, küresel bankacılık düzenlemeleriyle ilgili ne dedi?

Fitch Ratings, küresel bankacılık düzenlemelerinin 2022'de sıkılaşacağını öngördüğünü bildirdi.

Fitch, küresel bankacılık düzenlemeleriyle ilgili ne dedi?

Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022 yılında global banka düzenlemelerinin kademeli şekilde sıkılaştırılmasının büyük ihtimal olduğunu açıkladı.

Fitch'ten yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl küresel banka düzenlemelerine yönelik görünümün daha sıkı olmasının öngörüldüğü belirtildi.

Banka düzenlemeleri kademeli şekilde sıkılaştırılacak

Kovid-19 pandemisi öncesinde normlara dönüş beklentilerini yansıtacak şekilde 2022 yılında global banka düzenlemelerinin kademeli şekilde sıkılaştırılması ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Düzenleyiciler iklim, siber ve kripto para risklerine odaklanabilir

Yapılan açıklamada, düzenleyicilerin iklim, siber ve kripto para risklerine odaklanacağının öngörüldüğüne dikkat çekildi. Gelişmekte olan piyasalar için finansal istikrar riskleriyle bağlantılı makro ihtiyati politikalar ve uluslararası gerekliliklere bağlılığın düzenleyicilerin reform gündemlerinin belirleyicisi olmayı sürdüreceği aktarıldı.

Fitch, küresel bankacılık düzenlemeleriyle ilgili ne dedi? - Resim : 1

Fitch nedir?

Londra ve New York merkezli Fitch Ratings'in dünya genelinde 50'nin üzerinde ofisi vardır. 2000'den fazla profesyonel çalışanı olan Fitch, bağımsız olarak kredi notu araştırması yapan uluslararası bir kuruluştur.

Fitch ne zaman kuruldu?

Fitch 1913 yılında kurulmuştur. Kurucusu John Knowles'tir. Başta Fitch Publishing Company adı ile kurulan Fitch, 924 yılında ilk finans menkul bağımsız analizi için 'D' yorumunu, yani şu anki haliyle 'AAA' olarak tanıtmıştır.

Fitch, küresel bankacılık düzenlemeleriyle ilgili ne dedi? - Resim : 2

Fitch Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? 2021

Fitch, 3 Aralık 2021 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu açıkladı.

Fitch tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin kredi notu 'BB-' olarak teyit edildi. Kredi notu görünümü de negatif olarak belirlendi.

Fitch'in Türkiye'ye yönelik büyüme tahmini

Fitch, Türkiye'ye ilişkin büyüme beklentisini eylül ayında 9.2 olarak açıklamıştı. Kuruluş 2021 yılı için büyüme beklentisini yukarı yönde revize ederek 10,5 olarak belirledi.

Etiketler