Galatasaray'ın yeni CEO'su belli oldu, hisseler yükselişte

Galatasaray Sportif A.Ş.'nin CEO’luk görevine olarak Hande Ocak Başev’i atadı. Atama kararının ardından Galatasaray hisseleri yükseliş gösterdi.

Galatasaray'ın yeni CEO'su belli oldu, hisseler yükselişte

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Hande Ocak Başev oldu.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, şirketin İcra Kurulu Başkanlığı ve CEO görevlerine Hande Ocak Başev'in atandığı, ayrıca Başev'in şirketin hakim ortaklığı Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve bağlı ortaklıklarında da aynı göreve getirildiği bildirildi. 

Pozitif bölgede seyreden hisseler açıklama yapıldıktan sonra da yükselmeye devam etti.

Galatasaray hisseleri ne durumda?

Galatasaray hisse

Önceki kapanış fiyatı 3,94 Türk Lirası olan GSRAY kodlu hisseler, bugünkü açılışta 3,96 TL ile güne başladı. Açılış sonrasında kademeli bir şekilde artış kaydederken 4,05 TL'ye kadar yükseldi.

Hisseler Türkiye saatiyle 16.39'da yüzde 1,8 yükseliş gösterirken gün içindeki hareket aralığı 3,94 - 4,04 TL olarak gerçekleşti. 

Son verilere göre Galatasaray hisselerinin haftalık bazda kazancı yüzde 3,9'a yükselirken aylık olarak yüzde 27 değer kaybetti. Hisselerin yıllık getirisi yüzde 1 olarak gerçekleşti.

Yukarı yönlü seyrin devam etmesi hâlinde takip edilecek ilk teknik direnç noktası 4,06 TL'ye işaret ederken ikinci direnç 4,11 TL olarak izlenecek. Düşüşün başlamasında 3,95 TL olan ilk teknik destek noktası etkili oldu.

Galatasaray CEO'su Hande Ocak Başev kimdir?

Galatasaray CEO'su Hande Ocak Başev

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan ve iş hayatına Arthur Andersen'da analist olarak başlayan Başev, daha sonra Accenture'da Danışman ve Arıkanlı Holding'de İş Geliştirme ve Proje Koordinasyon Direktörü olarak görev aldı. 

2005 yılında kurduğu ve bugün İstanbul başta olmak üzere Dubai, Moskova ve Londra'daki ofisleriyle yönetim danışmanlığı hizmeti veren Quattro Business Consulting çatısı altında, yerel ve uluslararası şirketlerde strateji geliştirme, yeniden yapılanma, organizasyonel gelişim ve insan kaynakları sistemlerinin kurulması, kurumsal performans yönetimi, yazılım projelerinin yönetimi, müşteri stratejilerinin belirlenip uygulanması gibi birçok alanda başarılı projelere imza atmıştır.

Başev, ayrıca Londra'da dünyanın en büyük dijital pazarlama ağı olan WSI Dijital Pazarlama Hizmetlerinin İstanbul ve Londra Ülke Direktörlüğünü yapmaktadır.

Türkiye'nin ilk nöropazarlama araştırma şirketi ThinkNeuro'nun da ortağı olan Başev, nörobilim yöntemlerinin yönetim danışmanlığı alanındaki ilk uygulamalarına liderlik etti. Hali hazırda Thinkneuro, Networkdry ve Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Başev, evli ve iki çocuk sahibidir.

GSRAY GALATASARAY SPORTIF SINAI VE TICARI YATIRIMLAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 8.93
Satış 0
Değişim 0.81%
Son Değer 8.93
En yüksek 8.93
En düşük 8.03
Haftalık Değişim 29.6081%
Aylık Değişim 32.6894%
Yıllık Değişim 41.746%
Etiketler