AKCNS hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

Borsa İstanbul'un en eski şirketlerinden birisi olan AKCNS hissesini inceleyeceğimiz bu raporda yatırımcıların en çok sorduğu AKCNS hisse alınır mı? AKCNS hisse hedef fiyatı kaç TL? Yatırımcıların en çok aradığı bu sorulara gelin hep birlikte bakalım.

AKCNS hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AKCNS hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* AKCNS hisse yorum
* AKCNS hisse hedef fiyatı 2022 
* AKCNS hisse alınır mı?
* AKCNS hisse temettü
* AKCNS hisse teknik analiz

AKCNS tarihçesi

Temelleri 1974 yılında atılmış olan Akcansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. güncel rakamlarla 863 personele sahip. Çimento üretimi alanında faaliyetlerine devam eden şirket 1996 yılının sonlarında halka arz planlamasını yaptıktan sonra halka arz oluyor ve aynı dönem içerisinde o zamanki ismi İMKB olan şimdi ise Borsa İstanbul olarak bilinen pazarda işleme konu olmaya devam ediyor.

Genel Müdürlük Koltuğunda Mehmet Zeki Kanadıkırık oturan şirketin sermayesi 191.447 milyon lira olarak kayıtlara geçerken piyasa değeri 3.3 milyar liranın biraz üzerinde bulunuyor. 

AKCNS hissesi hangi pazarda

* BIST YILDIZ

* BIST İSTANBUL

* BIST TEMETTÜ

* BIST KATILIM 100

* BIST SINAİ

* BIST TÜM-100

* BIST TÜM

* BIST TAŞ, TOPRAK

*BIST KATILIM TUM

AKCNS hisse yorum

AKCNS hissesi yaşadığı sert düşüşün ardından düşen kanalın dibinden aldığı destekle birlikte son 2 gündür tepki yükselişine devam ediyor. Hacim olarak beklenti altında kalan ve dolaşımdaki payların alım satımlarının azalmaya devam etmesi ile birlikte hareketler bir miktar cılız ya da kalıcı olamayacağı tahmin edilebilir. Bununla birlikte şirket açıkladığı bilançoda geçtiğimiz yıl 64.9 milyon TL kâr açıklamıştı fakat bu dönemde 35.5 milyon lira kâr açıkladı. Kâr marjında yaşanan düşüş ile birlikte hisse fiyatlarına olan bir miktar azalış ve satış yanlısı gerçekleşebilir. Çimento ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmelerin takip edilmesi ile birlikte AKCNS hissenin geleceği de teknik olarak olmasa bile temel analiz gerçekleştirilerek tahmin edilebilir.

AKCNS hisse temettü

Akçansa temettü takvimi

AKCNS hissesi temettü verimliliği açısından verimli bir şirket olarak görülmesine rağmen son yıllarda kâr marjının düşüş göstermesi ile birlikte temettü verimliliği gelecek dönemde azalabilir. Bu sebeple temettü yatırımcılarının hisseden geri çekilmesine de sebep olabilir.

 AKCNS hisse hedef fiyat 2022

AKCNS hissesi fiyatlarında yaşanan rallinin ardından Aralık 2021 sonundan itibaren bir düşüş sürecine giriş yapmış gibi görünüyor. Yükselen kanalın dibi kırılmış ve düşen kanala geçtiği görülebilir. Düşüş kanalının dibinden aldığı tepki ile son iki gündür yükselişine devam eden AKCNS hissesi canlı olarak 17.25 TL'den işlem görmeye devam ediyor. Analistlerin bir bölümü AKCNS hisse için 2022 hedef fiyatının 37 lira bölgesinin olabileceği düşüş yönlü fikre sahip olan analistler ise AKCNS hisse için 2022 hedef fiyatını 10 -12 lira arasında olmasını bekliyor.

AKCNS hisse grafik yorum

AKCNS hisse grafik

AKCNS hisse grafiklerinde görünen teknik açıdan Stoch RSI yükseliş sinyalleri üretmeye başlamış durumda. Regresyon kanalında ise yükseliş sinyalleri az da olsa üretilmeye devam ediyor. MACD indikatörü ise hisse fiyatlarında yükselişin çokta kalıcı olmayabileceğini dile getiriyor. Bununla birlikte analistler hisse fiyatının endekse neredeyse paralel gittiğini ve hisse performansının teknik açıdan BIST 100 endeksini takip edebileceğini dile getiriyor. 

AKCNS hisse günlük grafiklerde teknik destek ve dirençleri ise şöyle sıralnıyor,

Destekler: 16,45 - 15,40 - 14,05 
Dirençler: 17,99 - 18,86 - 20,34

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKCNS AKCANSA CIMENTO SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 140.3
Satış 140.5
Değişim -3.2%
Son Değer 140.3
En yüksek 145.1
En düşük 139.8
Haftalık Değişim 1.0806%
Aylık Değişim -2.2716%
Yıllık Değişim 2.6045%
Etiketler
Yorumlar
Yorum Sahibi: Değer Yurtsever
Hisse değil bu bildiğin dert yumağı! Ne girdisi biter ne çıktısı ne grupları biter sırf işkence bu hissede para kazanmak isteyen ancak şanslı olacak grup girmeden önce alacak ya da gruptan birisi olacak yoksa kimseye para filan kazandırmaz.