ADEL hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

ADEL hisse Borsa İstanbul'un en köklü ve eski hisselerinden biri olarak çok fazla yatırımcıyı bünyesinde barındırmaya devam ediyor. Bugün ADEL hissesi için hazırlanan raporda ADEL hissesinin geleceği, ADEL hisse alınır mı? Sorularına yanıt vereceğiz.

ADEL hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

ADEL hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* ADEL hisse yorum
* ADEL hisse hedef fiyatı 2022 
* ADEL hisse alınır mı?
* ADEL hisse temettü
* ADEL hisse teknik analiz

ADEL hisse tarihçesi 

1967 yılında temelleri atılan şirketin temelleri atıldığından bu yana büyüdüğünü görmek mümkün. Faaliyet alanı olarak tüm kalem türlerinde üretimde olduklarını ve bunun yanı sıra tahta üretiminde olduğunu görmek mümkün. 

23 milyon 625 bin TL'lik sermayesi olan şirket 1996 yılında üretim artırabilmek ve yeni yatırımlar yapabilmek adına halka arz olmaya karar veriyor. Aynı yılın ortasında o zamanki adıyla İMBK şimdiki ismi ile Borsa İstanbul'da işleme konu olmaya başladı. Halka arz süreci başarılı geçen şirket hala aktif şekilde Borsa İstanbul'un en çok tercih edilen hisselerinden biri olmaya devam ediyor.

ADEL hisse hangi pazarda?

*BIST TÜM-100 

*BIST ANA

*BIST TÜM

*BIST SINAİ

*BIST İSTANBUL

ADEL hisse yorum

Köklü ve büyük bir şirket olmasına karşılık hisse fiyatları nispeten yüksek volatiliteye sahip olan ADEL hissesi yeni yılın ikinci haftasında tarihi zirvesine ulaştıktan sonra hızlıca düşüş yaşamış ve 36 lira üzerinde tutunamadıktan sonra 30 lira fiyatının altına geri çekilmiş durumda. Hisse fiyatlarında düşüş ve yükseliş dönemlerinde çok hızlı yön belirlendiği gözlemlenirken son dönemde hızlıca değer kaybetmeye devam ediyor. ADEL hissenin teknik analizin haricinde temel analiz de hisse fiyatlarını ciddi şekilde etkiliyor. Örneğin eğitim online şekilde devam ettiği süreçte hisse fiyatlarında ciddi bir değer kaybı olurken, eğitimin okullarda devam edeceğinin haberleri yayıldıkça hisseye pozitif yansımalar yapıyor.

ADEL hisse temettü

ADEL hisse temettü

ADEL hisse temettü verimliliği ve sıklığı açısından iyi olma potansiyeli olan bir şirket. Çünkü pandemi döneminde kâr marjı her ne kadar düşse bile temettü dağıtmaktan vazgeçmeyen ADEL hisse 2021 yılında 2 kez temettü dağıtmıştır. Yukarıda tabloda görüleceği üzere kâr marjına göre yıllara göre değişkenlik gösteren temettü verimliliği son yıllarda yıl sonuna doğru kaymış olsa bile genel hatları ile yıl ortasında temettüyü dağıtmaya devam ediyor.

 ADEL hisse hedef fiyatı 2022

ADEL hissesinde hedef fiyat vermek teknik açıdan elbette mümkün fakat temel analiz ve korona virüsün yaşatabileceği olası sıkıntılar nedeniyle analistler birden fazla fikre sahip olabiliyor. 

Kimi analist fiyatların yukarı yönlü değişim göstereceğini düşünse bile kimi analist ise hisse fiyatlarının artık geri dönüş yolunda olduğunu ve kademeli olarak gerileyeceğini düşünüyor. ADEL hissesini hedef fiyatı 2022 yılında 45 lira etrafında olacağına inanan yükseliş yanlısı analistler var olduğu gibi fiyatın 20 lira etrafına geri geleceğini düşünen analistlerin sayısı da azımsanacak bir sayıda olmadığı görülüyor.

ADEL hisse grafik yorum

ADEL hisse

ADEL hisselerinde yaşanan tarihi zirveden sonra hızlıca değer kaybeden ve 30 lira altında işlem görmeye başlayan hisse fiyatları endeksin de git gel yaptığı bu dönemde karmaşık sinyaller üretmeye başladığını görmekteyiz. Sotch RSI yükseliş göstermesine rağmen hisse güne başladığı yerde tutunamadı ve bir miktar kâr satışı ile birlikte fiyatlarında gerileme yaşandı. Fibo Extension indikatöründe dip bölgesine temas aldıktan sonra kili dip göstergesi şimdilik çalışma ihtimali var gibi görünüyor.

ADEL hissesi günlük grafiklerde teknik destek ve direnç bölgeleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 29,20 - 28 - 24
Dirençler: 30 - 31,10 - 34,50

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

ADEL ADEL KALEMCILIK TICARET VE SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 707.5
Satış 708
Değişim 16.5%
Son Değer 707.5
En yüksek 726.5
En düşük 704
Haftalık Değişim 0.3546%
Aylık Değişim 8.8461%
Yıllık Değişim 110.8792%
Etiketler