AGESA hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

Borsa İstanbul'un güçlü sermaye yapısına sahip olan şirketlerinden birisi olan AGESA şirketini inceleyeceğimiz bu raporda AGESA hisseleri yükselecek mi? AGESA hisse hedef fiyatını gelin hep birlikte inceleyelim.

AGESA hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AGESA hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* AGESA hisse yorum
* AGESA hisse hedef fiyatı 2022 
* AGESA hisse alınır mı?
* AGESA hisse temettü
* AGESA hisse teknik analiz

AGESA tarihçesi 

AGESA Hayat ve Emeklilik A.Ş. 2007 yılında Sabancı Holding'e bağlı şekilde temelleri atıldıktan 7 yıl sonra 180 milyon liralık sermayeye ulaşmak için halka arz edilmesine karar verildi. Şirket 2014 yılının son çeyreğinde halka arz olduğundan bu yana Borsa İstanbul'da aktif olarak işlem görmeye devam ediyor. Genel Müdürlük koltuğunda ise Mustafa Fırat Kuruca oturmaya devam ederken AGESA'nın piyasa değeri bugün itibariyle 4.9 milyar lirayı geçmiş durumda.

AGESA hisse hangi pazarda?

* BIST SİGORTA

*BIST TÜM

* BIST MALİ

*BIST YILDIZ

* BIST TEMETTÜ

* BIST TÜM-100

AGESA hisse yorum

AGESA hissesinde yaşanan küçük rallinin sonuna gelinmiş gibi göründüğü son günlerde tepe görüntüsü ve tepki alımı göstergeleri teknik olarak görülmeye başlıyor. Hisse fiyatları 27.54 TL fiyattan işleme konu olmaya devam ederken hisseye olan talepte bir miktar düşüş gözlemlendi. Ayrıca günlük hacimde de giderek düşüş gösteren hissenin geleceğine dair yorum yapan analistlerin grafiğin düzelmesi için öncelikli olarak 27.92 bölgesi üzerinde en az 2 günlük mum kapanışı yapması gerektiğini dile getiriyor.

AGESA hisse temettü

AGESA TEMETTÜ

AGESA hisseleri temettü verimliliği açısından birçok hisseye nazaran daha iyi durumda olduğu gözlemleniyor. Temettü sıklığı açısından ise birçok BIST 100 hissesine nazaran daha iyi olduğu gözlemleniyor.

 AGESA hisse hedef fiyat 2022

AGESA hissesi hedef fiyatı ile ilgili olarak yorum yapan analistler hisse fiyatlarının düzenli yükselişine devam edeceğinde genel bir görüş var olsa bile düşüş yönlü fikre sahip olan analist sayısı da yok denemeyecek kadar var. Bu karşıt fikirler incelendiği takdirde AGESA hissenin hedef fiyatı 2022 yılında 45 lira bölgesine kadar yükseliş gösterecek diyen analistler olduğu gibi 12 - 18 lira bölgesine kadar geri çekilebilmesi ihtimalini düşünen analistlerde bulunuyor.

AGESA hisse grafik yorum

AGESA hisse

AGESA hisse grafiklerine bakıldığı takdirde yükselen kanalın dışında çıktıktan sonra zirve bölgesine yaklaşıldığı ve hissenin geri dönüş ihtimalinin gözlemlendiği fark edilse bile STOCH RSI göstergesi tekrar yükseliş için imkan olduğunu gösteriyor. Hissede son 1 haftada yaşanan düşüş ve yükselişler ise çok hacimsiz şekilde gerçekleştiği için fiyatların bu bölgede kalıcılık sergilemesi çokta olası gözükmüyor.

AGESA hissesinde teknik destek ve direnç ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 24,98 - 23,16 - 22,53
Dirençler: 27,92 - 30,86 - 32

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AGESA AGESA HAYAT VE EMEKLILIK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 80.6
Satış 80.95
Değişim -0.4%
Son Değer 80.6
En yüksek 83.15
En düşük 80.55
Haftalık Değişim 4.9479%
Aylık Değişim 10.5454%
Yıllık Değişim 34.8999%
Etiketler