ACESEL hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

Borsa İstanbul'da 2012 yılından bu yana işlem görmeye devam eden Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi inceleyeceğimiz bu raporda. ACSEL hissesinin hedef fiyatı ve teknik analizine gelin hep birlikte bakalım.

ACESEL hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

ACSEL hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* ACSEL hisse yorum
* ACSEL  hisse hedef fiyatı 2022 
* ACSEL  hisse alınır mı?
* ACSEL  hisse temettü
* ACSEL  hisse teknik analiz

ACSEL tarihçesi

1973 yılında Denizli şehrinde temelleri atılan Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin faaliyet alanı selüloz ve selüloz türevlerinin üretimi ve ticareti olarak bildirilmiş durumda. Temelleri atıldıktan yıllar sonra sermaye artırımı yöntemi ile halka arz olmaya karar veren ACSEL şirketi 2012 yılında halka arz işlemlerini tamamlıyor ve Temmuz 2012 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlıyor. Genel Müdürlük koltuğunda ise Zafer Karagöl bulunan ACSEL şirketinin kayıtlı sermayesi güncel olarak 30000000 TL olarak biliniyor. 

ACSEL hangi pazarda işlem görüyor?

*BIST TEMETTÜ 

*BIST TÜM

* BIST SINAİ

*BIST KİMYA, PETROL, PLASTİK

*BIST KOBI SANAYİ

*BIST KATILIM TUM

*BIST TÜM-100

*BIST DENİZLİ 

*BIST ANA PAZAR

ACSEL hisse yorum

ACSEL hissesinde yaşanan haftalık ve aylık değişimler gözlemlendiğinde hissenin endeksten pozitif ayrışıp yukarı yönlü hareket yapma eğiliminde olduğunu görmekteyiz. Borsa İstanbul'da son işlem gününde tavan yapan ACSEL hissenin canlı fiyatı 26.20 TL olarak görülüyor.

Son 1 ay içerisinde yatırımcısına yüzde 27.56 kazandırmış olan ACSEL hisse aylık zirvesinde bulunuyor. 

10.721.700 TL piyasa sermayesi olan şirketin piyasa değeri ise 280.908.540 TL. Bu da demek oluyor ki şirket potansiyeli yüksek ve kâr marjı yüksek bir şirket olarak atfediliyor. Hisse fiyatları da buna göre fiyatlanıyor. 

Bununla birlikte hisse fiyatlarını en büyük etken endeksten ziyade ACSEL'deki yatırımcı grubu olduğu piyasa analistleri tarafından yorumlanıyor. 

ACSEL hisse temettü

ACSEL hisseleri temettü endeksine bağlı olmasıyla birlikte aslında temettü verimliliği nispeten yüksek bir hisse olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca temettü sıklığı açısından ise genellikle yılda 1 kere temettü verdiği bunu da yılın ikinci yarısında yaptığı gözlemleniyor. 

ACSEL TEMETTÜ

ACSEL hissesi halka arz olduktan sonra bedelli ya da bedelsiz olarak bölünme gerçekleştirmemiştir.

ACSEL hisse hedef fiyat 2022

ACSEL hissesi ile ilgili olarak halka arz olduğu fiyatın çok üzerinde olmaya devam ettiği ve yıllık bazda incelendiğinde genel anlamda yükseliş trendini devam ettirdiği gözlemlenmektedir. Bunun dışında analistler fiyat istikrarının sağlanması için uygun bir hisse olduğunu ve düzenli olarak hisse fiyatlarının yükseliş gösterdiği gözlemleniyor. Birden fazla görüşe yer veren analistlerden ACSEL hissesi yükseliş yanlısı olanlar hisse fiyatlarını 50 lira üzerinde olacağını söylerken düşüş yanlısı analistler ise ACSEL hissenin fiyatının dip bölgesinin 14 bölgesi olduğuna inanıyor. Hisse fiyatları bugün yaptığı tavan ile birlikte tarihi zirve fiyatına 3. kez yaklaşmış oldu.

ACSEL hisse grafik yorum 

ACESEL hisse analizi ve hedef fiyatı 2022 - Resim : 3

ACSEL hisse grafiklerine bakıldığında hacmin hisse fiyatları değer kaybederken daha da artış gösterdiği, hisse fiyatları yükselirken ise çok büyük hacimler gerçekleştiremediğini gösteriyor. Bununla birlikte hisse fiyatlarında potansiyel artış miktarı gözle görülür şekilde artış göstermiş durumda. MACD, TRB ve BirBorsa indikatörleri de pozitif yönde durmaya devam ediyor.

Son olarak ACSEL hissenin günlük grafiklerde teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle sıralnıyor,

Destekler: 24,77 - 22,46 - 21
Dirençler: 27,16  - 30 - 32,90

ACSEL ACISELSAN ACIPAYAM SELULOZ SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 163.5
Satış 163.9
Değişim 0.8%
Son Değer 163.5
En yüksek 171.5
En düşük 162.9
Haftalık Değişim -1.0889%
Aylık Değişim 8.9273%
Yıllık Değişim 53.9548%
Etiketler
Yorumlar