AFYON hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

Afyon hissesi Borsa İstanbul'da işlem gören en eski şirketlerden birisi olan Afyon hissesine dair en çok merak edilen Afyon hisse alınır mı? Afyon hissenin 2022 yılı hedef fiyatı kaç TL? Gibi soruların tamamına yanıt bulabileceğiniz bu rapora gelin hep birlikte göz atalım.

AFYON hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

AFYON  hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* AFYON hisse yorum
* AFYON  hisse hedef fiyatı 2022 
* AFYON hisse alınır mı?
* AFYON hisse temettü
* AFYON  hisse teknik analiz

Afyon Çimento Sanayi A.Ş.

Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Afyon Çimento Sanayi, 400 milyon TL'lik sermayesi ve 123 kayıtlı personeli ile birlikte çimento ve klinker üretimi alanında faaliyet göstermeye devam ediyor. Şirketin temelleri 1955 yılında atıldıktan sonra takvim yaprakları 1991 yılını gösterdiği vakit halka arz çalışmalarına başlıyor ve 1991 yılının Mart ayında halka arz olduktan hemen sonra o zamanki adı İMBK olan Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Piyasa değeri 1.3 milyar lira olan şirketin defter değeri ise 1.9 milyar liraya yakın bir seviyede bulunuyor.

Afyon hisse hangi pazarda

* BIST TÜM-100

* BIST TAŞ, TOPRAK

*BIST TÜM

* BIST ANA

* BIST KATILIM 50

* BIST KATILIM 100

* BIST SINAİ

* BIST KATILIM TUM

Afyon hisse yorum

Afyon hissesi Aralık ayından bu yana sert bir şekilde düşüş yaşayan Afyon'da iki formasyon ihtimali ilk bakışta göze çarpıyor. Bunlardan birisi yakın çekimde ikili dip göstergesi iken diğeri ise ölü kedi sıçraması. Hisse sert düştükten sonra tepki alımları yaşadı daha sonrasında ise düşüşe devam etti teknik açıdan dip bölgesine hala uzak olduğu görülen Afyon hissesi için yakın gelecekte alım yapıldığı takdirde analistlerin en sık önerisi stop bölgelerinin iyi belirlenmesidir.

Afyon hisse temettü

Afyon hisse

Afyon hisse temettü sürekliliği olarak çok sık temettü veren bir firma olmamakla birlikte temettü getirisi de düşük sayılabilecek bir seviyede.

 Afyon hisse hedef fiyat 2022

Afyon hisse üzerinde teknik ve temel analizler yapan analistler hisse fiyatlarının 2022 yılında yükseliş ihtimalini ve düşüş ihtimalini değerlendirdiklerinde birden farklı yorumlarda bulunuyor. Bu yorumlardan yükseliş yanlısı olanlar Afyon hissesi hedef fiyatı 2022 için 5 TL civarında bir hedef belirlerken düşüş yanlısı olan analistler ise Afyon hissesinin 2 lira etrafında bir fiyata gerileyebileceğini bu konuda en belirleyici 2 etkenin ise çimento ve inşaat sektöründe yaşanacak gelişmelerle birlikte endeksin karar vereceğini dile getiriyorlar.

Afyon hisse grafik yorum

afyon grafik

Afyon hissesi grafiklerinde görünen dip bölgesinin hala tamamlanmadığı ve aşağı yönlü fiyat gerilemesi devam edebilme ihtimalinin hala var olduğunu söyleyen analistler Stoch RSI indikatörünün kısa vade için nispeten olumlu olduğunu fakat geniş açıdan incelendiğinde pekte iç açıcı olmadığını düşünüyorlar. 

Afyon hissesinin alan yatırımcılara ise stop loss yani zarar kes bölgesinin iyi tayin edilmesi gerektiğini dile getiren analistler, endekste yönün yukarı olduğu günlerde negatif ayrışan hisselerin her zaman daha riskli olduğunu dile getiriyorlar.

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AFYON AFYON CIMENTO SANAYI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 14.77
Satış 14.79
Değişim -0.17%
Son Değer 14.78
En yüksek 15.33
En düşük 14.75
Haftalık Değişim 2.2837%
Aylık Değişim 8.1199%
Yıllık Değişim 33.1531%
Etiketler