ABD'de Omicron'un görülmesinin ardından başta Bitcoin olmak üzere bir çok kripto para düşüş trendini sürdürdü

ABD'nin California eyaletinde yeni COVİD-19 varyantı Omicron'un görülmesinin ardından başta Bitcoin (BTC) olmak üzere bir çok kripto para birimi düşüş trendine girdi.

ABD'de Omicron'un görülmesinin ardından başta Bitcoin olmak üzere bir çok kripto para düşüş trendini sürdürdü

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron olarak adlandırılan varyantla ilgili yapılan açıklamanın ardından Bitcoin ve diğer bir çok kripto para birimi düşüş göstermişti. Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde de yeni COVID-19 varyantı Omicron'a rastlanmasının ardından bu düşüş perçinlenerek devam ediyor.

Yeni varyantın dünya genelinde beraberinde getirmiş olduğu endişelerle birlikte Avrupa’da vaka sayılarında görülen önemli orandaki artış da kripto para piyasaları üzerinde için tedirgin edici oldu. Pek çok ülkenin yeniden kısıtlamalar ve seyahat yasakları gibi uygulamalar getirmesi de piyasaları dün geçtikçe paniğe sevk etmeye devam ediyor. Dünya genelinde kripto para borsalarının yanında bir çok borsada da değer kaybı sürmekte.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, geçtiğimiz günlerde en düşük seviyesi olan 54 bin 500 seviyesinin altında düşerek yüzde 8'lik bir değer kaybı yaşamıştı. Her ne kadar bu seviyenin üstüne çıksa da Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde yeni COVID-19 varyantı Omicron'un görülmesi nedeniyle üzerinde salgın baskısı devam eden Bitcoin 56 bin 872 dolar seviyesinde seyrederek genel düşüş trendini sürdürmeye devam ediyor.

Uzmanlar Bitcoin’deki güncel düşüş trendinin sebebi olarak yatırımcıların ekonomiyi olumsuz etkileyeceği düşünülen bu tür salgın hastalık benzeri durumlarda menkul kıymetleri ve riskli varlıklar olarak görülen kripto paraları terk etmesi olarak göstermekte.

Bitcoin ve diğer düşüş trendine giren kripto para birimlerinin bu durumdan ne zaman kurtulacağı ise merak konusu.

Etiketler