ZCash, CEO'sunun 85 milyon dolarlık satın alım açıklamasının ardından adeta uçtu

Açıklanan 85 milyon dolarlık satın alımın ardından ZEC fiyatı 243,84 dolara kadar yükseldi, ancak perşembe günkü rakor seviye olan 300 dolar seviyesinden bu yana yüzde 20 oranından fazla değer kaybı yaşadı.

ZCash, CEO'sunun 85 milyon dolarlık satın alım açıklamasının ardından adeta uçtu

Digital Currency Group CEO'su ve kurucusu Barry Silbert, şirketin kasasına için katkıda bulunmak amacıyla bir miktar daha ZCash satın almasının ardından tokenin fiyatı birkaç gün içerisinde ilk kez 240 dolar seviyesinin üzerini görmüş oldu.

Çarşamba günü 678 binden fazla olan takipçi topluluğuna bir tweet paylaşan Silbert, 85 milyon dolarlık Zcash (ZEC) satın aldığını açıkladı. Bu durum Zcash’in fiyatını 226 dolar olduğu varsayıldığında yaklaşık olarak 376 binden fazla token satın aldığını açıklaması anlamına gelmekte. Bu satın alım, Silbert’in kripto para borsalarına karşı olduğuna dair iddialara verdiği son yanıt olarak öne çıktı ve ZEC hakkında yapılmakta olan negatif yorumlara da vermiş olduğu son cevap oldu.

Silbert'in Twitter üzerinden satın alım hakkında yapmış olduğu açıklamanın ardından ZEC fiyatı yüzde 7'den de fazla oranda bir artış göstererek 226,08 dolardan 243,84 dolara kadar arttı. Ancak, çekirdek protokolünün iş kanıtından hisse kanıtına geçişiyle, perşembe günkü altı ayın en yüksek seviyesi olan 300 dolar seviyesinden hala yüzde 20 aşağıda olması da dikkatleri çekti.

Silbert gibi kripto balinaları, kilitlenme süreleri nedeniyle projenin daha fazla tokeninin dolaşımdan kalkacağına dair beklenti nedeniyle ZEC satın alıyor olabilir. ZCash'in ana geliştiricisi Electric Coin Company, cuma günü yapmış olduğu açıklamada yatırımcıların blockchain üzerinde doğrulayıcı olmak için varlıklarının bir kısmını özel bir ZEC akıllı sözleşmesine dahil edebileceklerini açıklamıştı.

Etiketler