Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, görevden affını istediği ve yerine Nureddin Nebati'nin geçtiği bilgisi piyasalara gece yarısı düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti

Görevden affını isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan isim Nureddin Nebati oldu.

Son başkan değişikliğinden sonra döviz kurlarında büyük bir sıçrama gerçekleşmişti, şimdi ise piyasalarda yaşanabilecek olası kur değişikliği tüm piyasanın odak noktası.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğmuştur.

 Babasının adı Süleyman, annesinin adı Emine olan Nureddin Nebati evli ve 4 çocuk babasıdır.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Nureddin Nebati ardından yüksek lisansını yine İstanbul Üniversitesi'nin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında tamamlayan Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında ise doktora unvanını elde etmiştir. İş hayatında tekstil işiyle ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği yapan Nureddin Nebati bu dönemde MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu ve hala MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olarak MÜSİAD'taki çalışmalarında devam etmektedir. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Tügva, Önder, Utesa'a olan üyelikleri de devam etmekte olan Nureddin Nebati AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi olarak seçilmiştir. MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemlerde ise Ak Parti'den milletvekili seçilmiştir. Nureddin Nebati ayrıca orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilmektedir.

Kaynak: T.C. Resmi Gazete

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti - Resim : 1

Etiketler