Kripto para borsası Bitrota hakkında flaş iddialar

Kayseri merkezli ‘Bitrota’ adlı kripto borsanın kurucusunun borsaya yatırılmış olan paralarla kayıplara karıştığı iddia edildi. Borsanın kurucularından Kenan Altun’a ulaşılamazken toplamda yaklaşık 1 milyar Türk Lirası'na yakın bir paranın da akıbeti henüz belli değil.

Kripto para borsası Bitrota hakkında flaş iddialar

Ülkemizde özellikle 2020 yılının son dönemlerine doğru kripto para piyasalarında artan ilginin artmasıyla bir çok kripto para borsası kuruldu. Ancak kripto para sektörünün bu denli göz önünde olması beraberinde hem ülkemizde hem yurt dışında bir çok dolandırıcılık yönteminin de doğmasını beraberinde getirdi. Ülkemizde bu dolandırıcılık tipindeki örneklere ilk olarak Thodex ile rastlarken, zamanın ilerlemesi ile Vebitcoin ve Sistemcoin kripto para borsalarında da gözlemlemiştik.

Bütün bu dolandırıcılık ağına bugün bir yenisinin daha eklendiği ise gündemde bomba etkisi yaratmış durumda. Kayseri merkezli Bitrota isimli kripto para borsasının sahibi Kenan Altun'un yaklaşık olarak şirkete yatırılmış olan 1 milyar Türk Lirası ile ortalıktan kaybolduğu iddia ediliyor. Şirket hakkındaki iddiaların ise diğer dolandırıcılık olaylarıyla neredeyse aynı olması dikkatleri çekti.

Öne sürülmekte olan iddialara göre Temmuz 2018’de Kenan Altun ve Hasan Özkan tarafından Kayseri’de Endless Yazılım AŞ bünyesi altında kurulan Bitrota, yatırım yapan her bir yatırımcıya her ay yüzde 30 oranında bir kazanç garanti etmekteydi. Nisan ayında düzenlenen ve şirkete binlerce yeni yatırımcı kazandırırken aynı zamanda daha önce yatırım yapmış olan binlerce kişinin de yeniden yatırım yapmasını sağlayan kampanya dönemi incelendiğinde ise yüzde 45 kazanç vaat edilmişti.

Kayseri’nin yanı sıra Hatay’da da bir ofis açan Bitrota, gerçekten kısa sayılabilecek bir süre içerisinde yatırımcı sayısını kat ve kat katladı. İddialara göre Bitrota bünyesinde toplamda 30 bine yakın yatırımcı barındırmaktaydı. Kısa sürede kazanç sağlamak ümidi ile Bitrota'ya yatırım yapan yatırımcılar arasında otomobillerini, hayvanlarını, iş yerini satanlar ve kredi çekenler de bulunmaktaydı. 

Geçtiğimiz günlerde ise borsanın yatırımcıları, borsanın kurucusu olan Kenan Altun’a  ulaşamadıklarını sıkça dile getirmelerinin ardından. Kenan Altun'un telefon numaralarının kullanım dışı olduğu ve kendisine gönderilen e-postalara ile kesinlikle cevap vermediği yine yatırımcılar tarafında iddia edilen bilgiler arasında. Borsanın kurucusunun, borsadaki toplam 1 milyar Türk Lirasına yakın parayla birlikte kayıplara karıştığı iddia ediliyor.

Etiketler