ABD'de cari açık zirve yaptı!

Amerika Birleşik Devletlerinde cari açık verileri açıklandı. Bugün itibariyle ABD'de cari açık son 15 yılın en yüksek seviyesinde.

ABD'de cari açık zirve yaptı!

ABD'de cari işlemler açığı, senenin üçüncü çeyreğinde ithalattaki rekor artışın etkisiyle birlikte 15 senenin zirvesine tırmandı. Amerika Ticaret Bakanlığı'nın sağladığı verilerin ışığında ülkenin cari işlemler açığı, bu senenin üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 8.3 artış göstererek 214.8 milyar dolar seviyesine kadar yükselmiş durumda. Bu veri referans alındığında, 2006'dan beri görülen en yüksek seviye olarak kayda geçti. ABD içerisinde yapılan anketlerde bu dönem için tahmini beklenti cari açık 205 milyar dolar seviyesindeydi.

İkinci çeyrek cari açık verisinde ise ABD'li yetkililer revize yaptıklarını açıkladı,  daha önce 190.3 milyar dolar seviyesinde açıklanan ikinci çeyrek cari açık miktarı 198.3 milyar dolar olarak revize edildi.

Cari açığın GSYH'ye oranı ise bu dönemde yüzde 3,7 olarak hesaplandı.

ABD'de, geçtiğimiz ayda açıklanan verilere göre enflasyon verisi de son 39 yılın en yüksek seviyesinde açıklanmıştı. Daha sonrasında ise Powell konuyla ilgili enflasyonun geçici olduğuna inanıyoruz fakat ekonomik tahmin yapmak bu koşul ve ortamlarda imkansız olarak görülmeye devam ediyor demişti.

Etiketler