Son dakika: Otomobil markalarından sürpriz indirim

Euro kurundaki yüzde 30 oranındaki düşüşten sonra birçok otomotiv şirketi fiyatlarını güncelleme kararı aldı.

Son dakika: Otomobil markalarından sürpriz indirim

Euro kurundaki yüzde 30 oranındaki düşüşten sonra otomotiv şirketleri fiyatlarını gözden geçirmeye karar verdiler. Başta Citroen, Opel ve Peugeot olmak üzere pek çok marka fiyatlarını indirdi. Diğer markalar da fiyat listelerini güncelledi. Uzmanlar sıfır otomobil bulmanın zor olduğunu, bulunursa da yüzde 5 - 10 arasında daha ucuza alınabileceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi paketi ile kurlarda düşüş başladı. Dolar ve euro yüzde 30 kadar geriledi. Bu gelişmeyle son dönemlerde fiyatı yükselen pek çok üründe güncellemelere gidildi. 

Dün akşam saatlerinde EDPK, akaryakıta gelen zammı iptal ederken bugün de otomobil markaları fiyatları düşürmeye başladı. 

Son dakika: Otomobil markalarından sürpriz indirim! Birçok otomobil markası fiyat güncelliyor

Opel, Citroen ve Peugeot fiyatlarını ilk indiren ve fiyat listesini buna göre güncelleyen markaların başında geldi. Bazı markalar fiyat listelerini olduğu gibi tutarken Dacia, Nissan, BMW ve Renault gibi markalar fiyat listelerini güncelleyerek internet sitelerine yükleme aşamasına geçti. 

Opel Corsa 1.2 motor manuel vites 359.900 TL, Citroen'in en ucuz otomobili C3 1.2 manuel vites 332.000 TL'den indirimli olarak satışa çıkarıldı. 

Otomotiv ihracatı euro ile gerçekleştirildiğinden euro kurlarında da sert düşüş olmasından ötürü markalar tüketicilerin beklentilerine paralel şekilde indirim yapmayı tercih etmeye başladılar. Euro dün 20.79 TL ile tarihi yüksek düzeyini görmüştü; bugün de 12.52 TL'ye kadar düştü. Böylelikle euroda kayıp yüzde 40'a çıktı. Saat 16.00'da euro 14,65 TL düzeyinden işlem görüyor.

Son dakika: Otomobil markalarından sürpriz indirim! Birçok otomobil markası fiyat güncelliyor

En ucuz otomobiller, Fiat ve Hyundai markalarında

Türkiye'de satılan en ucuz otomobil unvanı Hyundai i10 1000cc'nin oldu. i10 240.700 TL'den başlayan fiyat ile satışa sunuldu. Fiat Egea'nın 1.4 benzinli Sedan Easy donanıma sahip modeli 244.900 TL'den satılıyor. Diğer otomobillerin fiyatları da 300 bin TL civarından başlıyor. 

Otomotiv sektöründe çip krizi etkisi

Çip krizi sebebiyle fabrikalar üretimlerini geçici olarak durdurduğunda otomobil arzı da problem yaşamaya başladı. Küresel olarak çip sıkıntısının oluşması otomotiv sektöründe hedefleri de büyük oranda geriye itti. Sıfır otomobil bulunamayınca ikinci el otomobillerin fiyatları sıfırları geçmeye başlamıştı. 

Etiketler