2022 Yılı En Çok Tercih Edilen Arabalar

2022 yılı en çok tercih edilen arabalar gerek araba alacakların gerekse de bu işle ilgilenenler için merak konusu olmuş bir durumdur. Ancak söylemek gerekirse Türkiye’de 2022 yılında araba satışları bir önceki yıla göre azalma eğilimindedir. Bunun başlıca sebepleri arasında, ekonomik sıkıntılar...

2022 Yılı En Çok Tercih Edilen Arabalar

2022 yılı en çok tercih edilen arabalar gerek araba alacakların gerekse de bu işle ilgilenenler için merak konusu olmuş bir durumdur. Ancak söylemek gerekirse Türkiye’de 2022 yılında araba satışları bir önceki yıla göre azalma eğilimindedir. Bunun başlıca sebepleri arasında, ekonomik sıkıntılar geldiği tahmin edilmektedir.

2022 Yılı En Çok Satan Araba ve Marka

300 binin üzerinde araç satışının gerçekleştiği Ocak – Temmuz aylarında en çok satan marka 75 bini aşkın satışla Fiat olmuştur. Fiat’ın en çok satan araba modeli ise 36 bin satışla Egea Sedan olmuştur. Gerek Türkiye pazarında rehavet görmesi gerekse de ekonomik oluşu ve tüm bunların yanı sıra sunmuş olduğu özellikler Fiat Egea Sedan modelini en çok satan araba olarak konumlandırmıştır. Fiat’ın Türkiye pazarında göstermiş olduğu bu başarının sırrı ekonomik olarak diğer rakiplerinden uygun, yedek parça sıkıntısının olmaması ve sağlamış olduğu konforlu özellikler gelmektedir. Fiat her sene Türkiye’de üst düzey satışlar gerçekleştirir ancak bu sene listenin tepesinde yer almaktadır.

2022 Yılında Diğer Çok Satan Araba

2022 yılında en çok tercih edilen araçlar arasında Renault marka araçlar ikinci sırada gelmektedir. 50 binin üzerine araç satışı gerçekleştiren Renault 25 bini aşkın Renault Clio HB modeli ile en çok satış yapan ikinci marka olarak göze çarpıyor. Sunmuş olduğu ekonomik fiyatların yanında sağladığı konfor ve özellikler ile en çok satış yapan modellerden birisi olan Renault 2022 yılında en çok tercih edilen araçlar sıralamasında yer almaktadır. Türkiye pazarında görmüş olduğu rehavet ile ve kolay yedek parçası bulunması sebebi ile Türk alıcılar tarafından oldukça ilgi gören bir model olma özelliği taşıyor. Türkiye’deki pazarın her zaman en üst sıralarında bulunan Renault bu sene ikinci en çok satış yapan araç modeli olarak listeye girmiştir.

2022 Yılında Ford Satış İstatistikleri

Yaklaşık olarak 36 bin araç satışı gerçekleştiren Ford bu sene 1500’ ü aşkın Ford Courier satışı ile listede 3. Sıradan kendine yer bulmuştur. Ford Türkiye pazarında Renault ve Fiat markalarına göre daha az rehavet gören bir marka olarak öne çıksa da her sene çoğunlukla Ford markasına ilgi duyan insanların sıklıkla aldığı bir model olarak öne çıkıyor ve yakaladığı satış grafiği ile listede kendine 3. Sıradan yer bulmuştur. 2022 yılı en çok tercih edilen arabalar listesinde Ford marka araçların bulunmasının bir diğer sebebi ise yedek parça ve usta sıkıntısının bulunmaması olmaktadır.

2022 Yılı En Çok Tercih Edilen Arabalar - Resim : 1

2022 Yılında En Çok Satan Diğer Araçlar

2022 yılında çok satın alınan araçlar sıralamamızda yaklaşık 35 bin satışla Volkswagen gelmektedir. 2022 yılında çok satın alınan araçlar Volkswagen markasının Passat modeli 6 bin satış sayısına ulaşarak Türkiye’nin en çok satan araçları arasına girmiştir. Lüks görünüşü ve sağladığı diğer üst düzey özellikler ile rakiplerine göre yüksek fiyatta da bulunsa Volkswagen araç satışında Türkiye piyasasında her zaman en üst seviyelerde bulunan bir marka olarak öne çıkmaktadır. Sunduğu özellikler ve şık görünüşü ile güçlü motoru ve marka değeri ile üst sıralara çıkan Volkswagen hayranları için vazgeçilmez bir seçenek olarak görülmektedir.

2022 Yılı Hyundai Satış İstatistikleri

Bir diğer çok satış gerçekleştiren marka ise Hyundai olmuştur. Toplam 27 bin satış gerçekleştiren marka yaklaşık 9 bin Hyundai i20 satışı ile en çok satan araçlardan birisi olmuştur. Diğer rakiplerine göre daha farklı bir pazarda üretilen ve farklı özellikle sahip olan bu araç Türkiye pazarında rehavet gören markalardan birisi olmayı başarmıştır. Sunduğu özellikler ve vermiş olduğu konfor ile yedek parça sıkıntısının olmamasından dolayı Türkiye’de en çok satan araçlardan birisi olmuştur.

2022 Yılı Toyota Marka Araba Satışları

Türkiye’de satışı çok gerçekleşen bir diğer araba markası ise Toyota olmuştur. Toyota araçlarda yapmış olduğu çalışmalar ile Türkiye pazarında özellikle Hybrid araba modelinde pazarda kendine bir güç sağlamıştır.

2022 yılında çok satın alınan araçlar sırasında bu sene de toplam 26312 satışının yanında yaklaşık 2 bin Toyota Corolla satışı ile pazarda önde gelen firmalardan birisi olmuştur. Toyota’nın sağlamış olduğu konfor ve rahat sürüş ile insanlar bu marka modeli tercih etme eğiliminde bulunmaktadırlar.

2022 Yılı Opel Satış İstatistikleri

2022 yılı en çok tercih edilen arabalar konusunda Alman otomobil markası Opel Türkiye pazarında önde gelen markalardan birisi olmuştur. Yaklaşık 20 bini aşkın araç satarak en üst sıralarda yerini almıştır. 4 binin üzerinde sattığı Opel Corsa model aracı ile de en üst sıralarda yer alıyor. Sunmuş olduğu estetik dizayn, konfor ve sürüş zevki ile tercih sebebi olan Opel aynı zamanda, yedek parça sıkıntısı bulunmaması sebebi ile de sık tercih edilen otomobillerden birisi halini almıştır.

2022 yılı en çok tercih edilen arabalar konusunda Türkiye pazarında etkili olan firma tahtını kaptırmayacak gibi görünüyor. Bir diğer marka ise Dacia olarak öne çıkıyor 40 bini aşkın satışla pazarda kendine yer bulan marka Duster marka modeli ile en çok satan araçlardan birisi olarak öne çıkıyor. Sunmuş olduğu konfor SUV özelliği ve fiyatı ile aynı zamanda ucuz parça bulunması sebebi ile en üst sıralarda yer alan Dacia Türkiye pazarının önemli markalarından biri haline gelmiş durumda bulunuyor. Türkiye’de en çok satan arabalar genellikle fiyat performans ve konforlu olan araçlar ve markalar olarak öne çıkıyor.