Türkler Google’da en çok ne arattı?

Türkler Google’da en çok ne arıyor? Sorusu birçok internet kullanıcısı tarafından merak edilen bir soru halini almıştır. Ünlü isimlerden, hastalıklara, oyunlardan daha birçok konuya kadar Google’da aramalarda en üst sırala çıkan konular neler birlikte göz atacağız.

Türkler Google’da en çok ne arattı?

Türkler Google’da en çok ne arıyor? Sorusu birçok internet kullanıcısı tarafından merak edilen bir soru halini almıştır. Ünlü isimlerden, hastalıklara, oyunlardan daha birçok konuya kadar Google’da aramalarda en üst sırala çıkan konular neler birlikte göz atacağız.

Ülkelerin Google aramaları son dönemlerde birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Özellikle ülke gündemlerine ilişkin olarak oldukça iyi bilgi veren aramalar, turizm açısından da birçok kişiyi etkiliyor. Son dönemlerde ülkemizde en çok yapılan Google aramaları ile ilgili olarak da araştırma sağlandığını görmekteyiz. Sizlerde Türkiye’nin Google üzerinde yapmış olduğu aramalara ilişkin olarak bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Peki, Türkler Google’da En Çok Ne Arıyor? Gelin, hep birlikte bakalım.

Türkler Google’de Eğitim ile Alakalı Neler Arıyor?

En çok arananlar konusunda en başta EBA giriş yer alıyor. Türk sunucular tarafından Google’da en çok aratılan kelime EBA giriş olarak göze çarpıyor. Türkler tarafından eğitim ile ilgili yapılan Google Aramaları Koronavirüs sürecinde uzaktan eğitime de geçilmesi ve Türkiye’deki artan öğrenci sayısına bağlı olarak bu arama normal olarak yorumlanmaktadır. EBA giriş kelimesi Google’da en çok aratılan kelimelerin başında gelmektedir. Google arama analizinin ülke gündemine ilişkin olarak sıcak bilgileri verdiğini söylemek mümkündür.

Türklerin Google’da Arattığı Diğer Kelimeler

En çok arananlar arasında AÖL bulunmaktadır. Açık öğretim lisesi olarak açılımı olan bu kısaltma yine koronavirüs sürecinde uzaktan eğitime geçilmesi ile birlikte veliler ve öğrenciler tarafından en çok aratılan kelimeler arasına girmiştir.

Türklerin en çok arattığı Google kelimeleri AÖL araması dışında, Squid Game araması da en çok aratılanların en başında gelmektedir. Bildiğiniz üzere Squid Game dizisi dünyayı etkisi altına almış ve Türk sunucularından da en çok aratılan unsur olarak yerini almıştır. Squid Game, AÖL, EBA giriş gibi şeylerin aranması gerek dünyanın geçirmiş olduğu salgın süreci gerekse de insanların eğitime ve eğlenceye kısa yoldan ulaşma isteğinden kaynaklı en çok aratılan kelimeler olarak ortaya çıkmıştır.

Türklerin Google’da Arattığı Ünlü İsimler

Ünlü isim aramaları konusunda en başta, Mesut Özil gelmektedir. Bildiğiniz üzere Türk asıllı Alman dünya yıldızı Fenerbahçe formasını giydi ve bu Türkler tarafından oldukça ilgi ile karşılandı sadece Fenerbahçeli taraftarlar tarafından değil bütün futbolseverlerin ilgi odağı olan bu isim transferi ile kısa bir sürede, Türkiye’de en çok aratılan isim olmayı başardı. İkinci bir isim ise Ebrar Karakurt olarak göze çarpıyor.

Türkler tarafından Google’da aratılan ünlü isimler arasında Milli K-kadın voleybolcu Ebrar Karakurt, gerek kadın milli voleybol takımının göstermiş olduğu başarı ile gerekse de magazine çok çıkması ile Türkiye’de en çok aratılan ikinci isim olarak göze çarpıyor. Üçüncü aranan isim ise Mahmut Özer. Milli Eğitim Bakanı olan Mahmut Özer gerek uzaktan eğitim sürecinde gerekse koronavirüs sürecinde yapacağı açıklamalar ile öğrencilerin ve velilerin ilgi odağı haline gelmişti.

Türkler Google’da en çok ne arıyor? Sorusunun bir diğer cevabı ise, İrfan Can Kahveci. Milli futbolcu aynı zamanda Fenerbahçe forması giyiyor gerek transfer süreci gerekse de gösterdiği performans ile aramalarda ilk sıralarda yerini almış durumda. Ünlü isimler ele alınırsa genellikle spor tarafının ağır bastığını görebilmek mümkün. Özellikle futbol ve son dönemlerde elde edilen başarılar ile birlikte voleybolun olduğunu söylemek mümkün.

Türkler Google’da en çok ne arattı? - Resim : 1

Türkler Tarafından En Çok Aratılan Diziler

En çok aratılan diziler listemizde ise genel sıralamada da en üst sırada bulunan Squid Game yer alıyor. Squid Game bildiğiniz üzere çıktığı günden bu yana dünyanın ilgisini üzerine toplamış ve birçok hayran kitlesi kazanmıştır. Ülkemizde de diziyi izlemek isteyen ve izleyip hayranı olanların en çok yaptığı aramalardan birisi olan Squid Game ilk sırada listemizde yer alıyor.

Google’da Türkler tarafından en çok aratılan diziler sıralamasında ikinci olarak en çok aranan dizi ise, Sadakatsiz dizisi oluyor. Kanal D ekranlarında gösterimde olan ve bütün Türkiye’yi gerek senaryosu gerekse de oyuncuları ile ekranlara kilitleyen dizinin hayranları ve diziyi izlemek isteyenlerin yaptığı aramalar ile listede en üst sıralarda yer alıyor. Bir diğer dizi ise Yargı oluyor, Yargı dizisi senaryo gereği bulundurduğu savcı, avukat, hakim, polis gibi meslek karakterleri ile halkın dikkatini çekiyor ve esrarengiz olay örgüsü diziyi cezbedici bir duruma getiriyor.

Türklerin Google’da Arattığı Diğer Aramalar

Diğer aramalar ise şu şekildedir, genellikle kaybettiğimiz sanatçılar, siyasiler, tanınmış insanların isimleri aramalarda en üst sıralara çıkmaktadır. Duayen tiyatrocu oyuncu Rasim Öztekin’in vefatından sonra Google aramalarda en çok arananlar arasında birinci gelmektedir. Bir diğer yandan kaybettiğimiz Sezai Karakoç yine en çok arananlar listesinde bulunmaktadır. Diğer bir yandan Psikolog Doğan Cüceloğlu yine vefatından önce olduğu gibi vefatından sonra da en çok arananlar arasında yerini almıştır. TV’de yayınlanan programların etkisi olarak aratılan bazı aramalar ise şu şekildedir; Survivor Kim Elendi? , Masterchef kim kazandı? , Şampiyon kim? … Gibi aramalar insanların TV programlarına göstermiş olduğu yoğun ilgi sonucunda ortaya çıkan arama sonuçları olarak kayıtlara geçmiştir.

Türklerin Google’da arattığı diğer aramalar genellikle insanların televizyonda izledikleri programlar ile ilgili gerek kaçırdıkları gerekse de merak ettikleri şeyleri Google üzerinden arayarak meraklarını gidermeye çalışmaktadırlar. Bunun yanı sıra ek bilgi olarak Google tarafından anlık arama trendleri de listelenmektedir. Özellikle dünya gündeminde son zamanlarda Rusya-Ukrayna savaşının arama trendlerinde yer aldığını söyleyebiliriz.

Türklerin Google’da Arattığı Hastalıklar ve Rahatsızlıklar

Google’da en çok arananlar sorusunun bir diğer cevabı ise hastalıklar ve rahatsızlıklar ile ilgili olmaktadır. Burun akıntısı sorunu yaşayan kişilerin, burun akıntısı nasıl geçer? Araması bu kategoride en başta gelen aramalardan birisi olmuştur.

Türkler Google’da en çok ne arıyor?  Diğer aramalar ise, grip nasıl geçer, öksürük nasıl geçer, arpacık nasıl geçer ve pişik nasıl geçer gibi aramalar olmuştur. Bunlar halkın doktora gitmeden ya da doktora dahi giderken merak edip cevabını Google’da aradıkları rahatsızlıkları olmuştur. İnsanlar için sağlıktan, eğitime, eğitimden bilime ve magazine hatta daha nicelerine kaynaklık eden Google’da Türkler tarafından en çok aranan unsurlar ise bu şekilde sıralanmıştır. Gündeme ve o anki durumlara göre değişkenlik gösteren aramalar her yıl başka başka sonuçları gözler önüne sermektedir.

Google Aramaları Neye İşaret Eder?

Google aramaları genellikle ülkelerin gündemini belirleyen başlıklardan oluşmakta. Kimi zaman siyasi olaylar kimi zaman sporcular kimi zamansa dizilerin ön planda olduğunu görebilmek mümkün. Ülkemizde koronavirüs döneminde genellikle aratılanın ise EBA kelimesi olduğunu görmek mümkündür. Ayrıca yapılan voleybol turnuvası neticesinde Milli K-kadın voleybolcu Ebrar Karakurt’un aramalarda ön plana çıktığını görebiliriz. Ayrıca gündemde olan programlarında sıklıkla aranıldığını görebilmek mümkün. Bunlar arasında Survivor Kim Elendi? Masterchef kim kazandı? Gibi program aramalarının yapıldığını görebiliriz. Ayrıca dünya çapında ünlenen Squid Game isimli dizininde sıklıkla aratıldığını bilmekteyiz.