19-45 yaş arası 120 bin kişi işe alınacak! Başvuru için gerekli şartlar…

İŞKUR işveren ve iş arayanlar arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyor. İŞKUR tarafından 120 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki, İŞKUR personel alımı başvuruları nasıl yapılır? 120 bin personel alımı hangi meslekleri kapsayacak? İşte detaylar…

19-45 yaş arası 120 bin kişi işe alınacak! Başvuru için gerekli şartlar…

İŞKUR, iş arayan vatandaşların ilk durağı olmaya devam ediyor. İş arayan vatandaşın eğitim durumu, mesleki yeterliliği ve çalışma şartlarına uygun iş alanlarına yerleştirilmesi sağlanıyor. 2022 yılbaşından itibaren 989 bin kişinin işe yerleştirilmesine yardımcı olan İŞKUR, yeni bir liste yayınlandı. 120 bin personel alımının yapılacağı liste içerisinde farklı meslek dalları yer alıyor. Yaz dönemi dolayısıyla en çok işçi alımının yapıldığı sektör turizm oldu. Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler de 98 bin kişi istihdam edildi. En çok işçi alımının yapıldığı diğer sektörler ise sanayi ve hizmet sektörü olarak belirlendi. Özellikle sanayi sektöründe imalatçı alımlarının en üst noktaya ulaştığı görüldü. 639 bin kişinin imalat sektöründe iş bulmasına yardımcı olan İŞKUR, işçilerin asgari ücret ve ek mesai geliri kazanmasının da garantör rolü üstlendi. 

19-45 yaş arası 120 bin kişi işe alınacak! Başvuru için gerekli şartlar… - Resim : 1
İŞKUR iş arayan başvurusu nasıl yapılır?


İş arayan vatandaşların öncelikli olarak İŞKUR sistemine kayıt olması gerekmektedir. İŞKUR’un resmi internet sitesi https://www.iskur.gov.tr/ üzerinden kayıt işlemleri tamamlanmaktadır. Sisteme işveren ya da iş arayan olarak kayıt yapılmaktadır. İş arayan kişilere danışman ataması yapılır. İŞKUR sistemine girilen bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. İŞKUR İl Müdürlüklerini ziyaret ederek danışman aracılığı ile iş arama sürecinin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. İŞKUR tarafından düzenli aralıklarla eğitim programları hazırlanmaktadır. Başvuru şartları işin mahiyetine göre değişim göstermektedir. 120 bin personel alımının yapılacağı sektörler ise sanayi, turizm ve hizmet sektörünü kapsamaktadır. 27 bin beden işçisi kontenjanın açık olduğu belirtildi. Ayrıca satış danışmanı, turist rehberi, otel görevlileri, imalatçı, garson ve ön muhasebeci alımları da yapılacak.