Bakan Bilgin’den asgari ücret müjdesi: Asgari ücrete üçüncü zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Çalışanları enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini ifade eden Bakan Bilgin, zam oranının herkesi memnun edeceğini söyledi. Asgari ücrete üçüncü zam olacak mı?

Bakan Bilgin’den asgari ücret müjdesi: Asgari ücrete üçüncü zam yapılacak mı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yıllık enflasyon oranlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca işçinin yanıtını merakla beklediği soru ise ‘’asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?’’ oldu. Asgari ücret zammının yüzde 30 oranında olması gerektiğini savunan ekonomi uzmanları, çalışanların umutlarının yeşermesine olanak tanıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücret çalışmalarında sona gelindiği müjdesini verdi. Yüksek enflasyon oranlarından dolayı ekonomik sorunlar yaşayan çalışanların memnun edileceğini belirten Bakan Vedat Bilgin, ‘’Enflasyonunun yarattığı tahribata karşı çalışanlarımızı kurtaracağız’’ ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin’den asgari ücret müjdesi: Asgari ücrete üçüncü zam yapılacak mı? - Resim : 1
Asgari ücret zammı için beklentiler arttı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretle ilgili açıklamaları sosyal medyada da gündem konusu haline geldi. Ülkemizde her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere maaşlara iki kere zam yapılmaktadır. Asgari ücret zammı ise enflasyon verilerine göre belirlenir. Yıllık bazda enflasyon oranları kadar Aralık ayı enflasyon verileri de asgari ücret zammının belirlenmesinde kritik önem taşıyacak. Emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına da zam yapılacak. 2023 yılında genel seçimlere gidilecek olması da çalışanların zam oranı için umutlanmasında önemli bir faktör olarak gösteriliyor. Öte yandan enflasyon oranlarının yükselmesi asgari ücrete üçüncü zam yapılacak mı sorusunu gündeme getirdi. Lakin, Bakan Vedat Bilgin tarafından asgari ücret ek zammıyla ilgili net bir yanıt verilmedi. Temmuz ayındaki zam ile asgari ücretin 5 bin 500 TL’ye yükseldiğine dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘’Aralık ayındaki zam ile enflasyona karşı mücadelede vatandaşlarımızın yanında olacağız’’ açıklamasında bulundu. Bu yüzden Aralık ayından önce asgari ücrete ek zam yapılması beklenmiyor. Lakin, 28 Ekim’de Ak Parti tarafından açıklanacak olan Vizyon Belgesi’nde asgari ücretle ilgili yeni bir çalışmanın duyurulması planlanıyor. Günlük çalışma saatlerinin azaltılması ve emeklilik için gerekli olan sigorta süresiyle ilgili değişim kararının çıkması bekleniyor.