Ak Parti’den 20233 genel seçim hazırladığı: Vizyon Belgesi açıklanacak!

Ak Parti 2023 genel seçim hazırlıklarına start verdi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Ekim’de Vizyon Belgesi açıklanacak. Peki, Vizyon Belgesi’nin içinde neler yer alacak? Konut, otomobil, emekli maaşı-asgari ücret ve gençlere özel projeler...

Ak Parti’den 20233 genel seçim hazırladığı: Vizyon Belgesi açıklanacak!

28 Ekim’de açıklanacak olan Ak Parti seçim beyannamesi için son hazırlıklar tamamlandı. Ekonominin ana gündem maddesini oluşturacağı Vizyon Belgesi içerisinde birbirinden farklı alanlarda yeni projeler yer alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan seçim beyannamesinin 2023 genel seçimleri için belirleyici olması bekleniyor. Zira, Ak Parti’nin hedefinde vatandaşla barışmak yer alıyor. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte başlayan ekonomik sorunlar Ak Parti’ye duyulan güveninin azalmasına neden oldu. Parti içerisindeki sorunlarında arttığı gözlemlendi. Küskün seçmeni yeniden saflarına çekmek isteyen Ak Parti, kuruluş ilkelerine geri dönüş sinyalleri vermeye devam ediyor. Vizyon Belgesi’nin detaylarıyla ilgili bilgiler Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Seçim beyannamesinin omurgasında ekonomideki sorunların çözümüyle ilgili gerçekçi ve detaylı projelerin yer alacak. Ayrıca, gençlere özel teknoloji ve eğitim alanıyla ilgili projeler ve uygulamalar da önemli bir alanı kapsayacak.  

Ak Parti’den 20233 genel seçim hazırladığı: Vizyon Belgesi açıklanacak! - Resim : 1
Ak Parti’nin 20 yıllık icraatları ve seçim vaatleri sunulacak


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak olan Vizyon Belgesi’nin teması Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olacak. Ak Parti’nin iktidar olduğu 20 yıllık süreçte yapılan icraatlar detaylı bir şekilde anlatılacak. 29 Ekim’de Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un seri üretimi de Vizyon Belgesi’nin ana gündem konuları arasında yer alacak. Yerli ve milli vurgunun öne çıkacağı seçim beyannamesinde ‘’yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir’’ şiarı vatandaşa aktarılacak. Yerli otomobilin teşvik edilmesi için ÖTV indirimi yapılması bekleniyor. Ayrıca, TOKİ tarafından inşa edilecek olan sosyal konut projesiyle ilgili bilgi verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küskün seçmeni yeniden kazanmak istediği için yoğun bir çaba harcadığı biliniyordu. Ak Parti teşkilatlarından alınan raporlar doğrultusunda Vizyon Belgesi hazırlandı. Dar gelirli vatandaşların ana hedef olarak belirlendiği seçim süreci için yeni vaatlerde gündeme getirilecek. Emekli maaşı, asgari ücret ve sözleşmeli personelin kadroya alınması gibi konuların öne çıkacağı öğrenildi. Ek olarak çiftçi kadın projesinin detaylarını da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklacak. Tarımcılık ve hayvancılığın gelişmesi için yeni destek paketi duyurulacak. İlk kez oy verecek olan Z kuşağına yönelik ise teknoloji paketi devreye girecek. Gençlere akıllı telefon, bilgisayar ve tablet dağıtılmasından internet erişiminin ücretsiz olmasına kadar çok sayıda destek sağlanması bekleniyor.