Yıllık izinler ile ilgili son dakika kararı geldi! Bu karar milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Yıllık izinler ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Son dakika açıklaması milyonlarca işçi çalışan vatandaşı ilgilendirirken; öğrenen vatandaşları şoka uğratacak.

Yıllık izinler ile ilgili son dakika kararı geldi! Bu karar milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Yıllık izin ile ilgili milyonlarca işçiyi ilgilendiren bir karar geldi! Yargıtay işçinin yıllık iznini kullanmış olduğunun ispatının işverene ait olduğunun altını çizdi. İşçinin iş sözleşmesinin devamı sürecinde kullanmamış olduğu toplam yıllık izinlere ait ücreti talep etmesinin kesinlikle mümkün olmadığı kararına vardı. Yüksek mahkeme kararınca, işçinin iş sözleşmesinin devamı esnasında ise izin hakkının bulunduğunun tespitini talep etmesi durumunda hukuki menfaati olduğuna vurgu yapıldı.
 
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi milyonlarca özel sektörde çalışan vatandaşı ilgilendiren en son yeterli bir karara imzasını attı. Ağır vasıta şoförü olarak çalışmaya devam eden işçi İş Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak, iş sözleşmesinin herhangi bir nedenden bildirilmeden fes edildiğini lakin yasal haklarının kesinlikle ödenmediğini öne sürdü. İşe devam ettiği süreç boyunca fazla çalışmalarının karşılığının kesinlikle kendisine ödenmediğini, çalıştığı süre doğrultusunda yıllık izin kullanmadığını ve beraberinde ise sözleşmenin fesinde hak etmiş olduğu yıllık izin alacaklarından da kendisine herhangi bir şekilde ödenmediğini dile getiren işçi; ihbar tazminatı, kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin alacağı ve beraberinde fazla çalışma alacaklarının karşı taraftan yani davalardan tahsiline karar verilmesi talebinde bulundu.
 Yıllık izinler ile ilgili son dakika kararı geldi! Bu karar milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Davalı şirket iddiaları reddetti!

Davalı olan şirket ise kendilerini yönlendirilen iddiaların tümünü reddetti. Mahkeme davanın kısmen olarak kabulüne hükmetti. Kararı davalı olan şirket istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi ise davalı şirketin itirazın reddine karar verdi. Davalı şirket bu sefer ise kararı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

 
Emsal nitelikte olan bir karara imzasını atan 9. Hukuk Dairesi, işçinin yıllık izinlerini kullanıp kullanmadığının tüm ispatının işveren kişinin sorumluluğu altında olduğunun altını çizdi. Verilen kararda doğrultusunda işverenin yıllık izinlerinin kullanıldığına yönelik imzalı izin defteri ya da eşdeğer bir belge ile kanıtlaması gerektiğini aktardı. Bu konu doğrultusunda ispat yükü üzerine yüklenmiş olan işverenin işçiye yemin teklif edebileceği aktardı.

Etiketler