Bakan Kirişçi: Tohumluk fiyatları kilogram başına 10,5 TL

Tarım Orman Bakanı olan Vahit Kirişçi buğday üretiminin toplamda 19 ila 22,6 milyon Ton oranında seyrettiğini aktararak; “Yurt içinde talebi karşılamada küresel krizlerden kesinlikle etkilenmeyecek bir noktada bulunduğumuzu hep birlikte görüyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Bakan Kirişçi: Tohumluk fiyatları kilogram başına 10,5 TL

Bakan Kirişci, TİGEM Geleneksel 70'inci Hasat Bayramı töreni kapsamında biçerdöver ile hasat yaptı. Çiftçilerin, gıda talebindeki artış nedeni ile sahip olduğu üretim kabiliyeti ve çalışkanlığı ile cevap vermeyi başardığını dile getiren Bakan Kirişci, AK Parti hükümetleri ve Bakanlık olarak uygulamış oldukları tarım politikaları ile birlikte çiftçinin bu başarısına her zaman kol kanat olduklarını aktardı.

Bakan Kirişçi: Tohumluk fiyatları kilogram başına 10,5 TL
Bakan Kirişçi çarpıcı açıklamalarda bulundu

Bakan Kirişci, hububat üretimimin 18 yıl içerisinde yüzdelik 20, son 3 yıllık süreçte ise yüzde 8 artışa geçerek 37 milyon tona yükseldiğini aktararak, "Şu anda güncel olarak buğday üretimimiz 19 ile 22,6 milyon ton aralığında seyrediyor. Yurt içi talebi karşılama konusunda küresel krizlerden kesinlikle etkilenmeyecek bir noktada olduğumuzu hep beraber görüyoruz. Tüm dünyadaki buğday üretiminde ise 2021 itibarı ile 10'uncu sırada yer alıyoruz. Bitkisel üretim konusunda çok daha iyi bir sürece doğru ilerlediğimizi özellikle belirtmek ve kaydetmek isterim. 2021 yılı içerisinde, nadas alanlarında sağlanmış olan 1,1 milyon dekarlık azalma ile, ekilen tarla mevcudumuzda toplam 4 milyon dekar artış gerçekleştirildi." ifadelerini dile getirdi.

Etiketler