WhatsApp mesajı attı tazminat davasını kaybetti!

Bir şirkette çalışan ve iş haklarına son verildiğini iddia eden işçi, tazminat davasını bir WhatsApp mesajı sayesinde karar bağlandı. Şirketin eski personeli işte bu mesajı attı ve tazminat hakkını kaybetti.

WhatsApp mesajı attı tazminat davasını kaybetti!

Özel bir şekilde çalışan bir işçi, iş akdinin fesih edildiğini fakat buna rağmen kıdem ve ihbar tazminatını alamadığını bu sebeple mahkemeye başvurdu. Davayı açan personel, maaşlarını bordrolarda özellikle düşük seviyede gösterildiğini, yarım saat dinlenme aralarının kullandırılıp daha sonra haksız yere iş akdine son verildiğini iddia etti. Fakat şirketin ise tüm iddiaları yalanladığı bildirildi.

Bir mesaj tazminattan etti!

Eski personel, çalıştığı şirketten haksız yere çıkartılmasına rağmen ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı alamadığı gerekçesiyle şirkete dava açmıştı. Şirket ise davacı tarafın şirketten kendi işini kurmak maksadıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Mahkeme ilişki kesiliş sürecindeki tüm evrakları incelemesinin ardından ''kod 3'' olarak bilinen kendi isteği ile işten ayrılış maddesinin işaretli olduğunu ve davayı açan şahsın bu evrakta imzaları olduğunu gözlemledi.

Yıllardır devam eden davanın sonuçlanması ise bir WhatsApp mesajı ile birlikte gerçekleşiyor. Bir iş arkadaşı WhatsApp grubuna attığı mesajı delil olarak gösteren şirket davayı kazandı.

Eski personelin attığı mesaj ise aynen şöyle, ''Merhaba şirketteki 14 yıllık çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, herkes hakkını helal etsin''. Bu mesajı delil olarak kabul eden mahkeme şirketten ayrılış sürecini tek taraflı ve kendisinin yaptığına karar verilen şahısın herhangi bir kıdem ve ihbar tazminatını hak etmediği dile getirilmiştir.  

Etiketler