Vatandaşlar marketleri arıyor! İşte yeni gıda fiyatları…

Dolardaki artış ile birlikte kuru bahane ederek birçok büyük marketin ete, süte, ekmeğe, tuvalet kağıdına, peynire ve benzeri birçok ürünlere zam yaptığını bilmekteyiz. Dolarda yaşanılan düşüş sonrasında fiyatlara yönelik olarak marketlerden henüz herhangi bir indirim açıklaması yapılmadı.

Vatandaşlar marketleri arıyor! İşte yeni gıda fiyatları…

Dolardaki artış ile birlikte kuru bahane ederek birçok büyük marketin ete, süte, ekmeğe, tuvalet kağıdına, peynire ve benzeri birçok ürünlere zam yaptığını bilmekteyiz. Dolarda yaşanılan düşüş sonrasında fiyatlara yönelik olarak marketlerden henüz herhangi bir indirim açıklaması yapılmadı. Vatandaşlar marketleri arayarak sitemini dile getirdi. İşte detaylar…

Dolar ve Euro'daki düşüşün ardından herkesin gözü marketlerdeki fiyatlara çevrildi. Binlerce vatandaş büyük zincir marketleri arayarak fiyatların düşürülmesini talep etti.

Döviz kurunda yaşanılan artışlar neticesinde bu durumun hızlı bir şekilde fiyatlara yansıtıldığını bilmekteyiz. Dövizde yaşanan düşüşte ise bu hızın görülememesi vatandaşlardan tepki topladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan oda başkanları market zincirlerinin hemen fiyatlarda değişiklik yapması gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Dolar Düşüşü Sonrası İndirimler Başladı

Dolar sonrası ilk indirimlerin otomotiv ve akaryakıt sektörüne yönelik olarak yapıldığını görmekteyiz. Citroen, Opel ve Peugeot dün itibari ile tüm modellerde fiyatları ortalama olarak %10 ile %12 arasında indir. Renault Mais de ortalama yüzde 20 indirim yapılacağına yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların arkasından 2. el otomobil piyasasında da fiyatların %10 düştüğünü söyleyebiliriz. Ancak bu hızın aynı zamanda market ürünlerinde gösterilmediğini de ekleyelim.

Bakan Nebati Fiyatlarla İlgili: 'Bakanlık Kendisini Gösterecektir'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, döviz kurundaki düşüşlerin fiyatlara yansımasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Nebati, kurdaki gerilemenin fiyatlara yansıması konusunda ağırdan alındığı sözleri üzerine “Hazine ve Maliye Bakanlığı da kendisini gösterecektir” açıklamalarında bulundu. Yapılan bu açıklamanın ardından birçok alanda hızlı bir şekilde indirim beklenirken ne yazık ki, yükselişte yapılan hızlı fiyat değişimini göremedik.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda;

"Fiyatlardaki düşüş yamaç paraşütü gibi olmasın. Döviz artarken etiketi hemen değiştiriyorsun döviz düşerken de değişmeli. Kimse kimseyi kandırmasın dövizdeki düşüş yansıtılsın. Bakanlık olarak ne gerekiyorsa yaparız."

Büyük Marketler İndirim Yaptı Mı?

Doların artması ile birlikte birçok büyük marketin çeşitli ürünlere anında zam yaparak etiketleri değiştirdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu hızın doların düşmesi ile birlikte etiketlere yansımadığını da görüyoruz. Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden büyük marketlerin fiyatlarına ilişkin olarak paylaşım ve kıyaslama yapılarak eleştirildiğini görebilmek mümkündür.

Gözle görülür bir indirimden sonra yazımızı  güncelleyerek ayrıca detay vereceğimizi iletelim. Sizlerde yapılan zam ve indirimlerle ilgili düşüncelerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Vatandaşlar Marketleri Arayarak İndirim Talep Etti

Birçok vatandaş sosyal medya platformları üzerinden kura bağlı olarak anında zam yapan marketleri kurun düşüşü ile birlikte de anında fiyat değiştirme konusunda uyardı. Sosyal medya üzerinden etiket oyunu başlığı ile birlikte pek çok paylaşımın yapıldığı ürünlerin tekrar zamlandırılarak etiketlere indirim olarak yansıtıldığı söylemlerinde bulunularak birçok market eleştirildi.

 

Yorumlar