Doların düşmesi simit fiyatlarını etkilemedi! Simit fiyatı %25 arttı

Dolar fiyatlarının giderek artmasıyla beraber hemen her ürüne zam gelmişti. Zam gelen ürünler arasında simitte yer alıyordu. Doların düşmesi simit fiyatlarını etkilemedi! Simit fiyatı %25 arttı

Doların düşmesi simit fiyatlarını etkilemedi! Simit fiyatı %25 arttı

Dolar fiyatlarının giderek artmasıyla beraber hemen her ürüne zam gelmişti. Zam gelen ürünler arasında simitte yer alıyordu. Doların son birkaç gündür düşüş göstermesiyle beraber ürünlerde düşüş olması beklenirken simit fiyatı%25 arttı.

Samsun’da 80 gramı 2 TL olan simidin gramı 60 gram oldu. Fiyatının da 2,5 TL’ye çıkarılması hemen herkesin ilgisini çekti. Bu kapsamda simidin fiyatı %25 artarken, gramı %33,3’e düştü.

Simit fiyatları %25 arttı

simit fiyatları

Kısa süre önce bildiğiniz gibi hemen her ilde ekmeğe zam yapıldı. Ekmeğe zam yapılan iller arasında Samsun’da yer alıyordu. Samsun’da 3 ay önce simide gelen zamdan sonra yeniden zam kararı alındı. Alınan karar kapsamında daha önce 80 gramı 2 TL’ye satılan simidin gramajı 60 grama düştü ve fiyatına da 2,5 TL olmasına karar verildi. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit ve Samsun Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler imzasıyla 25 Aralık 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan tarifeyle beraber bir simit fiyatı 200 gram ekmekten daha fazlaya gelecek.

Doların düşmesine rağmen simide yapılan zamma tepki gösteren kişiler daha önce simit fiyatının ekmek fiyatını geçmediğine şahit olmadılar. Diğer yandan da Samsun’da ekmek fiyatlarının yılbaşından sonra zamlanacağı gündeme gelmektedir. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak bilgi edinebilirsiniz.