Öğrenciye müjde! Ayda 2.125 TL maaş veriliyor

Milyonlarca öğrenciye müjde! Yeni yılın gelmesiyle beraber öğrenciye ayda 2.125 TL maaş verilecek. İşte, detaylar…

Öğrenciye müjde! Ayda 2.125 TL maaş veriliyor

Milyonlarca öğrenciye müjde! Yeni yılın gelmesiyle beraber öğrenciye ayda 2.125 TL maaş verilecek. İşte, detaylar…

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan düzenlemeyle beraber öğrencilere müjde verildi. Mesleki eğitimi güçlendirmek için meydana getirilen mesleki eğitim merkezlerine giden öğrencilere maaş verilecek. Bu merkezlere giden öğrencilere verilen maaş asgari ücretin yarısı kadar olacak. Mesleki eğitim merkezinden usta olarak mezun olan öğrenciler hem lise diploması alacak hem de ilgili sektörlerde çalışma gösterebilecek.

Öğrencilere ayda 2.125 TL Maaş veriliyor

Öğrenciye müjde! Ayda 2.125 TL maaş veriliyor - Resim : 1

Devlet tarafından kurulan mesleki eğitim merkezlerinde eğitim alan öğrencilere müjdeli haber verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmış olan mesleki eğitim merkezini bitiren öğrenciler hem lise diploması alacak hem meslek sahibi olacak hem de para kazanabilecek. Yeni yıldan sonra asgari ücretin yarısı kadar maaş alacak olan öğrenciler bu kapsamda 1416 TL ile 2.125 TL’ye kadar maaş alabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla yapılan düzenlemelerden biri de mesleki eğitim merkezleriyle ilgili karar alındı. Haftada bir gün okulda diğer gün işletmede olan ve mesleki eğitim aldıkları meslek eğitim merkezlerine istihdam oranı %88 olmaktadır. Mesleki eğitim merkezinden usta olarak mezun olan öğrenciler hem lise diploması alacak hem de meslek sahibi olacak. Mesleki eğitim merkezine giden öğrencilere aynı zamanda asgari ücretin yarısı kadar da maaş ödemesi yapılacaktır.