Son dakika! Emekliye çifte zam geliyor

Milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda geldi. Bildiğiniz gibi emekli maaşlarına her yılın Ocak ayında ve Temmuz ayında belirli bir miktar zam yapılmaktadır.

Son dakika! Emekliye çifte zam geliyor

Milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda geldi. Bildiğiniz gibi emekli maaşlarına her yılın Ocak ayında ve Temmuz ayında belirli bir miktar zam yapılmaktadır. Ocak ayının gelmesine kısa bir süre kala milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber geldi. Son dakika! Emekliye çifte zam geliyor

Milyonlarca emekliye Ocak ayında hem maaşlarına zam hem de ek zam yapılacaktır. Düşük emekli maaşı alan kişilere daha yüksek zam yapılacağıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Yapılacak olan iyileştirmelerle beraber zamlar geleceği ve bu zammında Ocak ayında yetiştirilmesi bekleniyor. Tüm görüşmeler hazırlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Emeklilere çifte zam müjdesi!

Emekliye zam

Emeklilere çifte zam müjdesi veriliyor! SSK ve Bağkur emeklileri Ocak ayında 6 aylık enflasyon oranında zam alacak. Gündeme gelecek ilk formül ile bu zammın üzerinde bir refah payı eklenerek yıllık enflasyona eşitlenebilecek. Eğer bu formül hayata geçirilirse emekli maaş zammı %23,85’e çıkabilecek.

Bir diğer formül ise yıllık kümülatif artışının %40’a ulaşmasıdır. Bildiğiniz gibi SSK ve Bağ-kur Emeklileri Temmuz ayında %8,45 oranında zam almıştı. Eğer zam %40 oranında olacaksa Ocak ayında emeklilerin %29,1 zam gelmesi gerekecek.

Emeklilere yapılacak ek zammın kademeli olması da düşünülmektedir. Yani emekli maaşı düşük olan kişilere daha yüksek zam yapılması ön görülüyor. Bu kapsamda oransal ya da seyyanen zam maaşa göre farklı uygulanması gündeme gelebilecek.