Vatandaş isyanda: Yarının ne olacağını bilmiyoruz!

Ülkemizde kendini gösteren yüksek enflasyon hemen hemen her ekonomiye yansımaktadır. Yansıdığı ürünler arasında ise çarşı pazarda olan etiketlerde yer alıyor.

Vatandaş isyanda: Yarının ne olacağını bilmiyoruz!

İnsanlar önceden 100 TL ile pazara gidip birden fazla ürün alırken şimdi bir iki poşetle pazardan dönmektedir. Vatandaş’ın Pazar isyanı herkesi etkilemeyi başardı. Vatandaş tarafından söylenen en önemli söz ise yarının ne olacağını bilmiyoruz oldu.

Hayatın giderek pahalılaşması halkın cebindeki paranın hızla erimesine neden oluyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar ay ortasını bile zor getirdiği için ekonomik yönden oldukça zorlanmaktadır. Fiyat artışlarının en çok hissedildiği yerlerden biri de çarşı Pazar alışverişleri oldu. Sebze ve meyve pahalılığı gündemlerden düşmezken yapılan bir araştırma sonucu pazarda domates fiyatlarına değinildi. Pazarda olan vatandaş kameraları görünce isyanlarını dile getirdiler.

Vatandaş: Her şey pahalı alamıyoruz!

Vatandaş isyanda: Yarının ne olacağını bilmiyoruz! - Resim : 1

Pazarda alışveriş yapan Veysel Bey tarafından hayat pahalılığına değinilirken bir şey alamadıklarını da söyledi. Veysel Bey tarafından:

Eskisi gibi evimizin ihtiyaçlarını yapamıyoruz. Ortam meydanda. Her şey oldukça pahalı, alamıyoruz. Alım gücümüz de çok düşük. Emekliyiz ve yetmiyor. Devletten aldığımız 5 bin TL maaş yetmiyor. Maaşın 3-4 bin TL’si kiraya gidiyor. Biz bu maaşla çocuk okutmayalım mı, yemeyelim mi, giymeyelim mi? Bu bize bir zulüm. En ucuz ürün nerede onu gidip almaya özen gösteriyorum. Sonumuz inşallah hayır olur. Çünkü gidişat hiç iyi değil. Dolanıyorum, dolanıyorum, alamıyorum. Bu fiyatlarla alacak bir gücüm yok. Durumun böyle olacağı aklımızda fikrimizde değildi. Fakat burası Türkiye, neyin ne olacağını bilmiyoruz. Yarının ne olacağını göremiyoruz. Bakalım ışığın ucunu bulabilecek miyiz, bulamayacak mıyız? Denildi.