Esnaf, Akşener’e dert yandı: Battık şu an

Muhalif liderler şehir şehir gezip esnaf dertlerini dinlemeye devam ediyor. Bugün İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Çekmeköy esnafının derdini dinledi.

Esnaf, Akşener’e dert yandı: Battık şu an

İYİ Parti Lideri Meral Akşener bugün Çekmeköy’de esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyareti esnasında bir esnaf Meral Akşener’e dert yandı. 50 bin TL elektrik faturası geliyor. Burası bir işletme. Bir ne yapacağımızı ne edeceğimizi şaşırdık. Şu an da dükkanımı devretmeye çalışıyorum. Battık şu an sözleri herkesi etkiledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Çekmeköy’de esnaf ziyareti yaparak esnafın dertlerini dinledi. Bir pastaneye girerek pastane sahibinin artış gösteren maliyetlerinden ve elektrik faturalarından dert yandı. Esnaf tarafından:

Meral Akşener

"Son 6 ay, 1 sene içerisinde kurumlara, ham maddeye gelen zamlardan müşteriye bir şey söylemeye utanıyoruz. Elektriği, doğalgazı ödeyemiyoruz. Burası bir fabrika değil, küçük bir işletme. Buraya 50 bin lira elektrik faturası geliyor. Biz artık ne yapacağımızı şaşırdık. Şu an dükkanım ilanda. Devretmeye çalışıyorum. Altından kalkamıyorum. Battık şu an. İçeride 150-200 bin elektrik borcum var. Türkiye’de o kadar baraj yapıldığını söyleniyor. Her yerde pervane dönüyor. Biz neden hala dışarıdan elektrik alıyoruz? Neden elektriğe bu kadar para ödüyoruz? Biz bu gemiyi nasıl döndüreceğiz bilmiyorum. Bakın klimamı açamıyorum, sıcakta duruyoruz ve burası pastane. Zarar görecek mallar var. Bekliyoruz, seçim gelsin diye.” Denildi.

Akşener: İlk sandıkta çözeceğiz.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından esnafa cevaben: 

“Sancaktepe’de vatandaşlarımız asgari ücretle geçinemiyor, Emeklilerimiz; ‘4.500 lira maaş, 3.000 lira kira. Nasıl olacak?’ diye soruyor… İktidar çözemiyor, çözmek istemiyor ama ilk sandıkta tüm bu sorunlarımızı biz çözeceğiz!” denildi.