Vatandaş İndirim Bekliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından dün yapılan açıklamalara sert tepki gösterildi. Ahmet Akın tarafından söylenen sözler herkesin dikkatini çekti. İşte, detaylar...

Vatandaş İndirim Bekliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından bugün indirim tepkisi gösterildi. Ahmet Akın tarafından gösterilen tepki de vatandaş laf değil, indirim bekliyor sözü dikkat çekmeye yetti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından sert sözler söylendi. Ahmet Akın tarafından söylenen sözlerde iktidar indirim algısı oluştururken, faturalara yansıyacak somut adım atılmamasına tepki gösterdi. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısında elektrik faturalarıyla ilgili somut adım atılmaması yazılı açıklamayla değerlendirdi. Vatandaşın yükünü azaltmanın tek yolunun fahiş zamları geri çekmek olduğunu söyleyen Ahmet Akın sert tepki gösterdi: 

Vatandaş İndirim Bekliyor! - Resim : 1

Ahmet Akın: İndirim yapılacağı illüzyonu oluşturdu

Ahmet Akın tarafından yapılan açıklamada: 

“Vatandaş laf değil, derhal indirim bekliyor. 21 dağıtım şirketiyle gerçekleştirilen toplantıda olduğu gibi saraydaki kabine toplantısından da herhangi bir somut karar çıkmadı. Dağ yine fare doğurdu! İktidar gerçekten indirim değil, indirim yapılacağı illüzyonu oluşturdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik zammını henüz 1,5 ay önce hayata geçiren iktidar; sanki bu zamları yapmamış gibi sahte bir algı oluşturmaya çabalamaktadır” diyen Akın, “İktidar vatandaşlarımızı yoksullaştıran ve huzurunu kaçıran bu zammın doğrudan sorumlusudur. Fahiş zamma gerekçe gösterilen gelişmiş ülkelerde enerji fiyatlarının 5-10 kat arttığı tamamen gerçek dışıdır. Gelişmekte olan ülkelerde enerji enflasyonunun ortalaması yüzde 26'yı geçmezken, Türkiye'de 2021 yılında enerji enflasyonu yüzde 50 olurken; 2022 yılında ise yüzde 127 bulan fahiş zamlarla daha da artmıştır” dedi.