Erdoğan'dan elektrik faturalarını düşürecek açıklamalar geldi

Son zamanlarda artış gösteren elektrik faturalarından dolayı hemen herkes şikayetçi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra açıklama yaptı. 

Erdoğan'dan elektrik faturalarını düşürecek açıklamalar geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası açıklama yapıldı. Kabine toplantısının ana gündem maddesi yüksek gelen elektrik faturalarıydı. 4 saat süren kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda oldukça tartışma konusu olan yüksek elektrik faturaları ve cemevlerinin ticarethane statüsüyle ilgili açıklama yaptı. Enerji fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturasıyla ilgili yeni düzenlemeler yaptı. 

Cumhurbaşkanı: Fiyatların yükselmesi bize mahsus değil

Elektrik faturalarının son zamanlarda tüm dünyada artış göstermesine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan: 

"Bu sadece bize mahsus bir durum değildir. Küresel düzeyde fiyatlar artmıştır. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının Avro cinsinden rakam ve asgari ücrete oranları üzerinden karşılaştırmasını yaparak gerçek tabloyu dikkatinize sunmak istiyorum. Konutlarda aylık 200 kilowat tüketim üzerinden bakıldığında Türkiye Avrupa'da 34 ülke arasında vatandaşlarına en ekonomik hizmeti sunan 3. ülkesidir. Norveç 35, Fransa 45, Hollanda 60, Belçika 92, Almanya'da 100 Avro'dur. Asgari ücretle mukayese ettiğimizde ülkemizde yüzde 5,5 oran karşımıza çıkmaktadır. Benzer tablo doğalgaz konusunda da geçerlidir. Türkiye 100 metreküplük tüketime 18,5 Avroluk faturasıyla Avrupa'nın vatandaşına en ucuz doğalgaz hizmeti sunan ülkesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı

Elektrik tarife dilimini 210 KW'ye çıkardık

Elektrik faturasıyla ilgili verilen desteklerle ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan: 

"Vatandaşımıza gelen elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir. Buna rağmen Türkiye hem fiyat hem asgari ücrete oranı bakımından vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğalgaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir. Geçtiğimiz yıl hane başına yaklaşık 5 bin lira enerji desteği verdik. Yılbaşı itibariyle tarifelerde yapılan düzenlemelere rağmen elektrik ve doğalgazda haneleri desteklemeye devam ediyoruz. 150 kilowat olan en düşük tarife dilimini 210 kilowata düzeltmek suretiyle nispi bir rahatlama sağlamıştık." dedi.