Elektrik tarifelerinde kademeli tarife değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan son zamanlarda tartışma konusu olan yüksek elektrik faturalarıyla ilgili açıklama geldi. Elektrik tarifelerinde kademeli tarife değişiyor

Elektrik tarifelerinde kademeli tarife değişiyor

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan son zamanlarda tartışma konusu olan yüksek elektrik faturalarıyla ilgili açıklama geldi. Özellikle elektrik faturaları haddinden fazla gelmesiyle gündeme gelen cemevlerinin ticarethane statüsünden çıkacağını açıklayan Erdoğan kademeli tarife ile de ilgili açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı: Kademeli tarife değişti! 

Elektrik faturası

Kabine toplantısında vatandaşları rahatlatacak adımlar attıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından: 

"210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır." dedi.

Elektrikle ilgili atılan adımları Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle sıraladı:

Cemevleri, ticarethane statüsünden çıkacak

"Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir. Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Elektrik desteği 4 milyon haneye çıkacak

Elektrik desteğinde 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sosyal güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını, etkisini geliştirecek yeni sosyal destek paketi ile hazırlıklara başlanması talimatını verdik." dedi.