VakıfBank, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabını kullanıma açıyor

VakıfBank, birimleri Türk Lirası mevduat olarak değerlendirilen müşterilerini kur farkına karşı korumak için 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı' ürününü sunmaya başlıyor.

VakıfBank, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabını kullanıma açıyor

Türk Lirası tasarruflarını muhtemel kur risklerine karşı korumaya ilişkin Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı VakıfBank müşterilerinin hizmetine açıldı. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ''İlk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan, detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından paylaşılan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı’nı en hızlı şekilde devreye aldık. Amacımız her zaman olduğu gibi müşterilerimizin yanında olmak ve ihtiyaç duydukları desteği sağlamak.” ifadelerine kullandı. 

VakıfBank, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabını kullanıma açıyor

VakıfBank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve birikimlerini TL mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki değişikliklerden etkilenmesinin önünü açmayı hedefleyen Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününü kullanıma açtı. 

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuya yönelik yaptığı incelemede, kurulduğu ilk günden bu yana bütün faaliyetlerinde kendisiyle beraber ülke ekonomisini de büyütmeyi amaçlayan bir banka olarak, üretimi, ihracatı ve istihdamı desteklemeyi her zaman olduğu gibi devam ettiriyoruz. Bireysel müşterilerimiz için de tasarruflarını en etkili şekilde değerlendirmelerini sağlayacak ürünler sunmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, ''İlk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan, detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından paylaşılan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı’nı en hızlı şekilde devreye aldık. Amacımız her zaman olduğu gibi müşterilerimizin yanında olmak ve ihtiyaç duydukları desteği sağlamak.” ifadelerine yer verdi. 

Üstünsalih, bu uygulamayı 'Türkiye ekonomi tarihine damga vuran bir uygulama' olarak nitelendiriyor. Bu uygulamanın, TL'nin küresel para birimleri karşısında yaşadığı değer kaybı riskini vatandaşların tasarrufları açısından ortadan kaldıracağını belirten Üstünsalih, bu kararın Türkiye Cumhuriyeti'nin yabancı para birimlerine karşı kırılganlığını sona erdireceğini vurguladı.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı nasıl açılır? 

VakıfBank, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabını kullanıma açıyor

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açmak isteyen VakıfBank müşterilerinin VakıfBank şubelerine başvurmaları gerekiyor. Açılan hesabın vade sonu geldiğinde, hesabın faiz getirisiyle vade başlangıç ve vade bitiş tarihindeki kur farkından kaynaklanan muhtemel kazanç mukayese edildiğinde, daha yüksek tutar hesaba aktarılıyor. Hesap açılışı ve vade bitiş tarihlerinde TCMB'nin saat 11.00'de açıklayacağı dolar kuru baz alınıyor. Kur farkından kaynaklanarak gerçekleşecek kazancın, mevduat getirisinden daha yüksek olması hâlinde kur farkı hesaba yansıyor. 

VakıfBank’ta Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, avantajlı faiz oranlarıyla 92, 181, 272 ve 366 gün vade seçenekleriyle açılabiliyor.

Etiketler