Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Analistlerden dolar yorumu

Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Analistlerden dolar yorumu. Dolarda yaşanan düşüş bugün de devam ediyor. Eylül ayından bu yana yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gerileyerek bugüne yüzde 2'yi aşan değer kaybına uğradı. Dolar bugün 11,24 lira seviyelerinde...

Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Analistlerden dolar yorumu

Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Analistlerden dolar yorumu. Dolarda yaşanan düşüş bugün de devam ediyor. Eylül ayından bu yana yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gerileyerek bugüne yüzde 2'yi aşan değer kaybına uğradı. Dolar bugün 11,24 lira seviyelerinde değişim gösteriyor. Peki, dolar güne nasıl başladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından düşüşe geçen dolar gün geçtikçe değer kaybetmeye başladı. Eylül ayından geçen haftaya kadar hızlı bir şekilde yükseliş gösteren dolar aynı hızla değer kaybetti.

Açıklamaların hemen arkasından pazartesi günü %23’lük bir değer kaybına uğrayan dolar piyasası, 25 Aralık 2021 tarihi ile birlikte en çok merak edilenler arasına girdi. Doların yanı sıra gram altın, euro ve sterlinde düşüş trendleri arasına girdi.

Bugün Dolar Ne Olacak? Dolar Yorumları

Bugün dolar ne olacak? Sorusunun düşüşle birlikte oldukça sık bir şekilde sorulduğunu görülmekte. Canlı dolar piyasası ile ilgili olarak pek çok analist grafikler üzerinden yorum yapmaktadır. Dolar / TL grafiklerinde yaşanan büyü düşüş açıklanan 10 maddelik ekonomi paketine bağlansa bile piyasada yaşanan algı değişikliği bunda en önemli etken. Daha sonra piyasada yaşanan panik havası düşüşün hızlandırdı. Gelecek dönemde ise dolarda beklenen hareket açıklanan paketin ekonomiyi ne yönde etkileyeceği ile ilgili. 

1 Dolar Kaç TL?

1 Dolar Kaç TL? 24 Aralık 2021 tarihi saat 00:23 itibari ile dolar 11,43 TL seviyesinde seyretmektedir. Bu soruya ilişkin olarak genel bir cevap verebilmek pek mümkün değildir. Anlık olarak seyri değişen dolara ilişkin canlı takipte bulunmak için hemen aşağıda yer alan butona tıklayabilirsiniz.

Bugün Dolar Düşecek Mi?

Bugün dolar düşecek mi? Sorusuna net olarak yanıt verebilmek pek mümkün değildir. Anlık ve hızlı bir şekilde değişim gösteren dolar ile ilgili olarak yapılan spekülasyonlara aldırış etmemenizi öneririz. Eylül ayından bu yana yükseliş gösteren ve geçen haftadan günümüze kadarda düşüş trendine giren dolara ilişkin olarak yapılan yatırım tavsiyelerden ziyade kendi araştırmalarınız ile ilerlemenizin daha sağlıklı olacağını düşünmekteyiz.

Dolar / TL Grafik

Dolar / TL grafik

Yükselen regresyon kanalının dibine kadar gerileyen dolar hızlı bir tepki ile bugün yüzde 2.5 değer kazandı ve 11.65 TL seviyesine kadar yükseldi kanal zirvesi ise 15 TL dolaylarında bulunuyor.

Analistlerden Günlük Dolar Yorumu

Dolar yorumu ile ilgili olarak analistlerin yapmış olduğu değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaların ardından gerçekleştirilen yüklü dövizin olduğu söylenmektedir. Hem açıklamalar hem de yüklü miktarlarda bozdurulan dövizlerin sert düşüşü meydana getirdiği belirtilmiştir. Bunun yanı sıra uygulamaya konulan yeni finansal düzenlemelerinde kurun dengeye ulaşmasını sağlamasında destekleyici olduğunu ifade etmişlerdir.

Sektör Temsilcileri İstikrar İstiyor

Dolarda istikrar sağlanacak mı? Sorusunun asıl muhatabı olan sektör temsilcileri dolar kurunda istikrarın oluşmasını bekliyor. Açıklanan yeni ekonomik paketlerden sonra fiyatların düşmesi ve doların öngörülen kurda seyretmesi talep edilmektedir. Dengeli ve istikrarlı bir kur üzerinden işlem yapmak isteyen ihracatçı birlikleri dövize bağlı asıl düşüşün hızlı tüketim ürünlerinde gerçekleşmesini beklediklerini belirtmişlerdir.