Üniversite okuyanlar dikkat: Her ay 850 TL yatırılacak

Üniversite öğrencilerine devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Verilen bir destekte dört yıllık üniversite okuyanlara veriliyor.

Üniversite okuyanlar dikkat: Her ay 850 TL yatırılacak

Üniversitelerin başlamasıyla beraber milyonlarca öğrenciye devlet tarafından destek veriliyor. Milyonlarca öğrenci bildiğiniz gibi KYK burs ve kredi başvurusu yapıyor. KYK burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler başvuru sonuçlarıyla ilgili araştırma yapmaya başladı. KYK burs ve kredi ödemeleriyle ilgili yeni açıklama sonunda geldi.

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman?

Üniversite öğrencilerine destek olunması amacıyla devlet tarafından her ay para ödemesi yapılmaktadır. Yapılan ödemelerle ilgili başvurular henüz başlamadı. Üniversiteler açılmış olsa da KYK burs ve kredi başvuruları başlamadı. Hal böyle olunca öğrenciler tarafından KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? Şeklinde araştırma yapılmaya başlandı. Geçen yıl 5 Kasım tarihinde başlayan başvurular 8 Kasım tarihinde sona ermişti. Gelen dedikodular kapsamında bu yıl başvuruların Ekim ayının son haftasıyla Kasım ayının ilk haftasında başlaması ön görülüyor. Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

KYK burs ve kredi

KYK burs ve kredi ödemeleri kaç TL?

2022 yılı için KYK burs ve kredi ödemeleri kaç TL? şeklinde araştırmalar arama motorları üzerinden araştırılmaya başlandı. KYK burs ve kredi ödemeleri:

Ön lisans ve Lisans öğrencileri için 850 TL,

Yüksek lisans öğrencileri için 1700 TL,

Doktora öğrencileri için ise 2550 TL olarak belirlenmiştir.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından hem burs hem kredi verilmektedir. Kredi pek çok kişiye çıkarken burs herkese çıkmamaktadır. Alınan krediler okul bittikten 2 yıl sonra ödenecek olmakla beraber burs alan kişiler için geri ödeme gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Bir öğrenciye aynı anda hem burs hem de kredi verilmemektedir.