Müjde geldi! Akaryakıta indirim geliyor

Bildiğiniz gibi son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına zam gelmesiyle ön plana çıkmaktadır. Sonunda müjde geldi! Akaryakıta indirim geliyor

Müjde geldi! Akaryakıta indirim geliyor

Bir süredir devam eden Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle hemen her ürün zamlanmaya başlamıştı. Özellikle akaryakıt fiyatları kısa sürede ciddi bir yükseliş yaşamış ve art arda gelen zamlardan dolayı da etkilenmişti. Özellikle araç sahiplerinin de canı çok sıkılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri tarafından akaryakıt fiyatları için bir adım atılmıştı. 8 Kasım tarihinde düzenlenecek olan kongreden önce ABD Başkanı Biden tarafından bir karar alındı. Alınan karar kapsamında 15 milyon varilin piyasaya sürüleceği açıklanmıştı.

Özellikle Ekim ayı içerisinde benzin ve motorin fiyatları art arda zamlanmıştı. 5 kez üst üste zam gelmesinin ardından 1 kez indirim gelmişti. Gelen indirim haberiyle araç sahipleri oldukça mutlu olmuştu. Bugün, sektör yetkililerinden alınan bilgilere göre benzin ve motorine 21 Ekim Cuma gününden itibaren indirim yapılması beklendiği duyurulurken, bu gece yarısından itibaren akaryakıt alınması gerektiğine değinildi.

Bir haber sitesinde alınan bilgilere göre “Bugün, küresel düzeyde ürün fiyatlarında ve dolar kurunda yukarı yönlü sert bir hareket olmazsa ve gevşeme bir miktar daha devam ederse cuma günü akaryakıtta indirim bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Mevcut verilere göre 1 TL dolayında indirim hesaplandığını kaydeden kaynaklar, “Bu tutar değişebilir. Artabilir de azalabilir de.” denildi.

Güncel akaryakıt fiyatları

Güncel akaryakıt fiyatları

Henüz akaryakıt fiyatlarına indirim veya zam haberi gelmedi. 20 Ekim güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul’da benzin fiyatı 20,63 TL, motorin fiyatı 27,43 TL, LPG fiyatı 10,73 TL,

Ankara’da benzin fiyatı 20,77 TL, motorin fiyatı 27,55 TL, LPG fiyatı 11 TL,

İzmir’de benzin fiyatı 20,76 TL, motorin fiyatı 27,52 TL, LPG fiyatı da 10,73 TL’den işlem görmektedir.

Akaryakıt fiyatlarına henüz bir indirim haberi gelmedi. Sadece bir iddia niteliğinde olan bu bilgiler netleştiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.