KYK borcu olanlar dikkat! Borçlar siliniyor

Üniversite okurken milyonlarca genç tarafından alınan kredi borçları okul sonunda ödenmeye başlıyor. Fakat KYK borcuyla ilgili detaylar geldi.

KYK borcu olanlar dikkat! Borçlar siliniyor

Üniversite eğitiminin sonuna gelen milyonlarca kişi üniversite eğitimi esnasında aldığı kredi borçlarını okul sonunda ödemek zorundalar. Ödeme yapmakta zorlanan pek çok kişi borcunu ödeyemediği için icralık oldu. Konuyla ilgili son dakika gelişmesi de yaşandı. TBMM’ye sunulan torba yasa teklifinde yer alan KYK borcu silinmesiyle ilgili detaylar Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından geldi. Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama kapsamında:

“KYK borçlarının faizlerini siliyoruz. Kanunun yürürlülük tarihinden itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler çalıştıkları kişilere elektrik/doğalgaz yardımı yaparsalar vergi indirimi alacaklar” denildi.

Faizler siliniyor!

KYK borcu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından TBMM’ye sunulan torba yasa teklifiyle ilgili detaylar geldi. Mustafa Elitaş tarafından:

“Hem işverenler hem çalışanlar rahatlığa ulaşmış olacaklar. Kanunun yürürlülük tarihinden itibaren 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işverenler çalıştıkları kişilere elektrik/doğalgaz yardımı yaparsalar vergi indirimi alacaklar.

İşverenler 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 1000 liraya kadar yaptıkları yardımlarla gelir vergisi ve sigorta priminden muaf olacaklar” denildi.

KYK borçlarının faizleri siliniyor!

TBMM’ye sunulan torba yasa teklifi kapsamında KYK borçlarının faizlerinin silineceği maddesi de yer aldı. Torba yasa teklifiyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş:

"Herkesin üzerinde durduğu, önemli bir düzenleme var. Öğrenim kredisinden yaklaşık olarak 1 milyon 292 bin kişi faydalanırken 26 bin kişi katkı kredisinden faydalanmış. KYK borçlarının faizlerini siliyoruz. Bildiğiniz gibi tüm faizleri silip ana para haline çeviriyoruz. Artık öğrenciler aldığı krediler için artış olmadan ödeme yapabilecek. Öğrenci 1 yıl daha erteleme isteyebilir. Yani öğrenci askere gitse bile askerlik süresinde faiz işlenmeyecek olup öğrenci 3 kere üst üste erteleme imkanına sahip olacak. Öğrencilerin aldığı kredileri rahat bir şekilde ödeyebilmesi için yapılan önemli bir düzenlemedir" dedi.