Müjde! Belediye işçilerine %75 zam yapıldı

Belediyede çalışan kişilerin aldığı maaşlar belediyeden belediyeye farklılık göstermektedir. O belediye tarafından işçilere müjde verildi. %75 zam yapıldı!

Müjde! Belediye işçilerine %75 zam yapıldı

Son zamanlarda hemen her işte çalışan kişiler aldığı maaşların karşılığını alamadığını düşünerek ekonomik yönden zorluk yaşamaktadır. Hal böyle olunca da maaşlarına zam yapılmasını istemektedir. O belediye bünyesinde çalışma gösteren işçilere zam geldiği duyuruldu.

Son zamanlarda belediye çalışanlarına verilecek promosyonla ilgili müjde verilmektedir. Gündemi meşgul eden bu promosyon müjdeleri bir defalığa mahsus olduğundan dolayı çalışanları çok tatmin etmemektedir. O belediye tarafından belediye bünyesinde çalışma gösteren işçilerin maaşına %75 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Erzurum Büyükşehri Belediyesi tarafından işçi maaşlarına %75 zam yapıldığı duyuruldu.

Maaşlara %75 zam yapıldı!

Maaşlara %75 zam

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından işçi maaşlarına %75 zam yapıldığı duyuruldu. Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Şahin Girmenç arasında imzalanan protokol kapsamında belediye işçi maaşlarına %75 zam geldiği açıklandı. İmzalanan protokol kapsamında çıkan karar tüm çalışanların yüzünü güldürmeye yetti. 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek olan protokol süresiyle ilgili açıklama Belediye Başkanı tarafından açıklandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından yapılan açıklamada:

"Toplu iş sözleşmemizde işçi yevmiyelerine, aylıklarla birlikte ödenen, sosyal yardım başlığı adı altında yemek yardımı, taşıt yardımı, yakacak yardımı ve çocuk yardımına % 75'i aşan oranda artış yaptık. Öğrenim yardımı, evlenme yardımı ve askerlik yardımlarına ortalama % 150 oranında zam yaptık. Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyelerini de 500 liraya çıkardık. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Günümüz şartlarında, mevcut konjonktürde böyle bir zam yapmak her babayiğidin harcı değildir. Başkanımız bu zamla işçi kardeşlerimizin yanında olduğunu bize bir kez daha göstermiştir. İşçi kardeşlerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyen başkanımız Erzurum'un ve Türkiye'nin gurur kaynağıdır." dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız