Ukrayna krizi Altın ve petrolu uçurdu

Altın ve petrol fiyatları arttı. Yaşanan Ukrayna krizi sonucu tüm altın ve petrol fiyatlarında yükseliş yaşandı.

Ukrayna krizi Altın ve petrolu uçurdu

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Rusya'nın Ukrayna sınırında olan askeri arttırdığı ve birliklerin her an Ukrayna'ya gireceğini söyledikten sonra piyasalar uçtu. 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesiyle ilgili yapılan değerlendirmelerden sonra altın ons fiyatı 1.8 oranda artarak 1850 dolar seviyesine geldi. Petrol fiyatları ise Ukrayna ile ilgili açıklamadan sonra 93 dolara yükseldi. 

İngiltere'den uyarı gecikmedi

Altın ve petrol fiyatları

ABD, İtalya, Fransa, Romanya, Almanya, Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu ve Nato Liderleriyle toplantı yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna da ki durumdan dolayı Avrupa güvenliğinden endişelendiğini açıkladılar. Boris Johnson tarafından yapılan açıklamada: 

Başbakan Johnson, Putin’in Rusya ekonomisine son derece zarar verecek ağır cezaların olacağını ve müttefiklerin NATO’nun doğu sınırlarını güçlendirme ve destekleme çabalarına devam etmesinin anlaması gerektiğini söyledi. Liderleri Ukrayna’ya ekonomik ve savunma desteği sağlamak için birlikte çalışmaya çağırdı.
Liderler, Putin’in gerilimi düşürmesi halinde ileriye giden başka bir yol olduğu konusunda anlaştı ve önümüzdeki günlerde diplomatik çabaları iki katına çıkarma sözü verdi.

Etiketler
ABD