Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı: Enflasyon tek haneye inecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon ve faiz ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı: Enflasyon tek haneye inecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon ve faiz ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. Bakan Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada enflasyonun tek haneye ineceği belirtildi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon, döviz ve büyüme rakamlarıyla ilgili açıklama yapıldı. Enflasyonun 2023 yılında tek haneye düşeceğine değinen Nebati, seçime tek haneli enflasyonla gireceklerini belirtti. 

Bakan Nebati: 10 Milyar Doları aşan döviz var 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati döviz kurunun arttığını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Önce bireyseller, sonra tüzeller, son ve en önemli ayağı da vergi istisnası ile 31 Aralık'a kadar kur farklarını istisna etme imkanı sağladık, günlük girişler hızlı bir şekilde dövizi de tetikledi. 10 milyar doları aşan bir döviz bozumu ve ona yakın bir TL girişi oldu" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı: Enflasyon tek haneye inecek - Resim : 1

2023'te enflasyon tek haneli olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati seçimden önce enflasyon tek haneli olacak açıklaması dikkatleri çekti. Nureddin Nebati tarafından: 

Döviz kurlarındaki fiyatlama bir sonraki adımla yapıldı, spekülatif işlemler yapıldı, yaşanan kur atağı enflasyon üzerinde etkili oldu, bizde temel ayaklar kur ve enflasyondur. Enflasyon bir süre mevcut seviyelerde devam edecek, yaz aylarında gevşeme bekliyoruz. Enflasyon üzerimizde yük. Enflasyon bir süre mevcut seviyelerde devam edecek, yaz aylarında gevşeme bekliyoruz. Yıl onu enflasyon beklentimiz %24 civarında. Mayıs 2023'te tek haneli enflasyona ineceğiz.