Üniversiteye girişte baraj puanı kalktı

Üniversiteye girişte baraj puanı kalktı! Gelen bir son dakika açıklamasına göre üniversite girişte baraj puanı kaldırıldı.

Üniversiteye girişte baraj puanı kalktı

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan üniversite sınavıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Önlisans ve lisans programlarını tercih edecek kişiler 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanı kaldırıldı. 

Üniversiteye girişte baraj puanı kalktı 

Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanı türlerinde sınav puanı hesaplaması için uygulanan TYT puanı olarak 150 puan olması gerekiyordu. Sınav puanlarında baraj uygulaması kaldırıldı. 2022 yılından itibaren puan türlerinde sınav puanı hesaplayan tüm adaylar da ortaöğretim başarı puanı ekleyerek yerleştirme puanı hesaplanacak. 

Hangi adayların TYT ve AYT sınav puanı hesaplanacak? 

TYT puanı hesaplanırken Matematik ve Türkçe den 0,5 veya daha fazla ham puan alma şartı gerekiyor. TYT puanı olmayan veya TYT puanı hesaplanmayan adayların AYT veya YDT puanı olsa bile branş puanları hesaplanmayacak. 

baraj puanı

Sayısal, Sözel ve Eşit ağırlık puan türündeki sınav puanlarının hesaplanması için gereken ilgili puan türüne ilişkin AYT'de ki iki testin birinden 0,5 veya daha fazla ham puan alma şartı ile DİL puan türündeki sınav puanının hesaplanması için Yabancı Dil Testinden 0,5 veya daha fazla puan alması gerekir. 

Sınav süresi uzatıldı 

Üniversite sınav süresi uzatıldı. Temel Yeterlilik Testi'nin 135 dakika olan süresi 165 dakikaya çıkarıldı.