Ukrayna, bağış olarak aldığı NFT'leri açık artırma ile satacak

Ukrayna, ülkenin bağış olarak aldığı yaklaşık 300'e yakın NFT'yi açık artırmaya çıkaracağı bir web sayfası açmaya hazırlanıyor.

Ukrayna, bağış olarak aldığı NFT'leri açık artırma ile satacak

Ukrayna, bağış olarak aldığı NFT'leri açık artırma ile satacak - Resim : 1

Alex Bornyakov ne dedi?

Bu NFT'ler arasında mart ayı başlarında ülkenin resmi Ethereum (ETH) adresine gönderilen bir CryptoPunk da bulunuyor. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov;

"Bloomberg'e göre CryptoPunk'ın yaklaşık 200.000 dolar değerine ulaşmasını beklediğini" söyledi.

Bornyakov, verilen diğer NFT'lerin çoğunun hiçbir değeri olmadığını söyledi. Açıklamalarına göre, bağışlanan NFT'lerin %5 veya %10'u yeniden satılabilir, onun dışında gönderilen NFT'lerin sembolik olduğunu belirtti.

Peki bu NFT'ler nerede satışa sunulacak?

Web sayfası bu hafta yayına girebilir ve ayrıca tüm geliri Ukrayna davalarına ve yardımına bağışlamayı taahhüt eden bağımsız şirketler tarafından oluşturulan 10 NFT koleksiyonunu da içerecek. Satışların ana NFT satış platformu OpenSea'de gerçekleşmesi bekleniyor.

Bornyakov "Bu olaylardan kaç kişinin ilham aldığını ve Ukrayna'ya nasıl yardım etmek istediklerini göstermek istiyoruz." dedi.

Ukrayna ne zaman bağış almaya başladı?

Ukrayna hükümeti, Rus işgalinin erken saatlerinde Bitcoin, Ethereum ve Tether ile kripto para birimi bağışlarını kabul etmeye başladı. Ancak ülke o zamandan şimdiye listeyi toplam 14 kripto varlığı içerecek şekilde genişletti ve bağış için imkanları arttırdı.

Bildirildiği gibi, Mart ayı ortasında Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, kripto türevleri borsası FTX ve bahis platformu Everstake işbirliği ile ülkenin Aid For Ukraine adlı kripto para toplama sitesini başlattı ve yardım toplamaya başladı.

Ukrayna ne kadar kripto para topladı?

Siteye göre topluluk, diğerleri arasında 432 BTC, 9.068 ETH, 433.967 DOT, 7.626 SOL ve 9.2 milyon USD dahil olmak üzere 60 milyon doların üzerinde para topladı.

Mart ayının sonunda Ukrayna hükümeti, ülkenin ordusunu ve sivillerini desteklemek için ek fon toplamasına yardımcı olmayı amaçlayan savaş temalı NFT'lerin bir koleksiyonu olan "Savaş Müzesi " projesini başlattı. Ülke , ilk gün 1.282 adet NFT sattı ve 190 ETH (yaklaşık 640.705 USD) topladı.

Bornyakov; "NFT'lerle para toplamak, sadece kripto para birimleri ile bağış istemekten daha etkili ayrıca sonrasında NFT'leri saklayabilir ve siz onları satmaya karar verene kadar sizin olmaya devam edecektir. Böylelikle insanlarımıza olanları unutmanızı sağlayacaktır" dedi.

Mevcut bilgilere göre, vakıf 20 milyon dolar topladı ve 66.000 Ukraynalıya 300 dolarlık kripto para bağışlayacağını söyledi. Bornyakov'a göre, çocuklu ve düşük gelirli sakinlere öncelik verilecek ve MoneyGram ofislerinde kripto para birimlerinde nakit para çekebilecekler.

BirBorsa/Barış Can YEŞİL

Etiketler
NFT
Yorumlar