Forbes kripto milyarderleri listeledi!

Açıkladığı listelerle dünyanın en zenginlerine göz kırpan Forbes, son olarak yayınladığı listeyle dünyanın en zengin kripto para zenginlerini ortaya çıkardı. İşte dünyanın en zengin kripto milyarderleri...

Forbes kripto milyarderleri listeledi!

Ekonomik anlamda dünyanın en büyük medya şirketi ve dergisi olarak gösterilen Forbes, kripto para endüstrisinde faaliyet gösteren kripto milyarderleri listeledi.

Forbes tarafından gerçekleştirilen ve belirli periyotlar arasında güncellenen listede şu an için tam 19 kripto milyarder bulunması ise kripto dünyasındaki gelişimi adeta ortaya serdi. Geçtiğimiz yıl açıklanan listede tam 12 milyarder yer alıyordu.

Kripto para borsalarının her geçen yıl yaşadığı yükseliş ve talep nedeniyle milyarderlerin sayısında da gelecek senelerde artış olması bekleniyor. Bitcoin önderliğinde başlayan ve birçok altcoinin de piyasalarda yer bulmasıyla önemini daha da artıran kripto sektörü, dünyanın birçok yerinde kendi milyarderlerini yaratmaya devam ediyor. Devletlerin, kurumların, şirketlerin hatta dijital dünyada yer alan hemen hemen her şeyin kripto varlıkları kabul etmesiyle karşımıza hiç görmediğimiz listeler gelmeye başladı. İşte Forbes'a göre dünyanın en zengin kripto zenginleri...

Binance, Coinbase, FTX...

Forbes tarafından yayınlanan listenin zirvesinde ise tahmin edilidiği üzere Binance'nin CEO'su Changpeng Zhao yer aldı. Binance patronu Changpeng Zhao'nun ardıdan FTX borsası kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried gelirken, üçüncü sırayı ise Coinbase CEO’su Brian Armstrong aldı. Listenin başında yer alan ve yaptığı açıklamalarla adeta piyasalara yön veren Binance patronu Changpeng Zhao, aynı zamanda 65 milyar dolarlık servetiyle de dünyanın en zengin 19. insanı olarak gözüküyor. Forbes'in verilerine göre Changpeng Zhao'nun Binance'nin yüzde 70'ine sahip olduğunu düşünülüyor. FTX kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried'ın ise tahmini net servetinin 24 milyar dolar olduğu belirtildi. Listeye bu sene katılan yeni isim ise FTX'in kurucu ortağı ve baş teknik sorumlusu Gary Wang oldu. Gary Wang, 5,6 milyar dolarlık kişisel servetiyle listede yer almanın heyecanını tattı.

Belirtilen isimler dışında listede yer alan diğer isimler; Güney Kore merkezli Upbit borsasının kurucusu Song Chi-hyung, Güney Koreli Dunamu'nun başkan yardımcısı Kim Hyoung-nyon, MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor olarak gösterildi.