Türk kripto dolandırıcılık çetesi çökertildi

Merkezi Diyarbakır'da bulunan dijital para aracı kurumu yapılan operasyon sonucuda çökertildi.

Türk kripto dolandırıcılık çetesi çökertildi

Türkiye kripto para piyasalarında dolandırıcılık vakaları her geçen gün artış gösteriyor. Diyarbakır'da bulunan merkezi ile Adana, Elazığ ve İstanbul'da şubeleri bulunan çetenin 12 farklı adresine baskın düzenlendi ve 10 şüpheli gözaltına alındı.

Merkezi Diyarbakır'da olan kripto para çetesinin yaklaşık 105 ayrı yatırımcıyı 400.000 lirayı geçen bir miktarda dolandırdıkları tespit edilmiş durumda. Yakalanan 10 şüphelinin 5'i tutuklanırken diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nasıl Dolandırdılar?

Birçok sosyal medya platformunda kendilerini ''Güvenilir Kripto Para Borsası Aracı Kurumu'' olarak tanıtan çete, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyon sayesinde çökertildi.

Gelelim nasıl dolandırma stratejisine... 

Tecrübesiz yatırımcıları bulup güvenli ve kaldıraçlı işlem sağladıklarını tespit ettiklerini söyleyen alım satımlarında insanlara tavsiye veren ve kaldıraçlı işlemlerle yatırımcıları iflasa sürükleyen dolandırıcılık örgütünün ilk hedefinde hiç tecrübesi olmayan veya az tecrübeli yatırımcılar var. Yatırımcılara sahte görseller ve banka dekontları gösterip yüksek kâr sağladıklarına ve kendileri de bu sisteme dahil olursa onlara da kazandıracağını vaad eden çete çökertildi.

Türkiye'de Dijital Para Dolandırıcılığı Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Dijital para dolandırıcılığı yakın geçmişte Thodex ile başmıştı... Thodex CEO'su dolandırıldığını ve bu sorunları ortadan kaldırmak için sözde çok çabaladığını ama başaramadığını bu sebeple kaçtığını doğrulamış ve hâlâ yakalanıp Türkiye'ye getirelememişti.

Arkasından Muğla merkezli kripto para borsası VeBitcoin faaliyetlerini sonlandırmıştı ve devreye Muğa Emniyet Müdürlüğü girmiş aynı gün içinde VeBitcoin yetkilileri tutuklanmıştı.

Şimdi ise ismi dahi belli olmayan nıspeten daha küçük bir çete çökertildi. 

Henüz geçtiğimiz hafta ise yurt dışından gizli şekilde ülkeye sokulmaya çalışılan Bitcoin (BTC) madencilik faaliyetlerini sürdürebilmek için ekipmanlar gümrük ekipçilerince yakalanmıştı.

Etiketler