Kripto paralara ciddi kısıtlamalar gelmeye devam ediyor!

Kripto para piysalarına tüm dünya ülkelerinden sert kısıtlama haberleri gelmeye devam ederken son kısıtlama da İngiltere'den geldi.

Kripto paralara ciddi kısıtlamalar gelmeye devam ediyor!

Dünya'da bir çok ülke tarafından çeşitli sebepler dolayısıyla kısıtlamalar gelmeye devam ediyor. Bunun sebepleri arasında kara para aklamak ve sorumsuz enerji tüketimi ( karbon kullanımı) var. 
İngiltere hükümetinden gelen fonlara para aktarımı ve engelleme ve zorlaştırma işleminin temel sebebi ise kara para aklama ve mali suçlar olarak belirtildi.

Dünyanın en büyük kripto para boraslarından olan Bybit'in İngiltere'de yaşayan müşterilerine hizmet vermeyi tamamen kestiği bu dönemde İngiltere'de kripto paralar tamamen yasaklanıyor mu soruları yükselmeye başladı. 

The Telegraph'dan alınan bilgiye göre Barclays, Monzo ve Starling gibi bilinen bankaların da içinde olduğu birkaç kurum son zamanlarda Binance gibi büyük borsaların da içinde bulunduğu birçok kuruma para göndermeyi ya tamamen engelliyor ya da maksimum zorluk seviyesine çekiyor. En sert tavrı sergileyen kurum ise Starling Bank, tüm kripto işbirlikçileri ile iletişimi  kestiği ve para transferlerini durduğu belirtiliyor.

Finansal Suç İhtimali Yüksek!

Starling Bank sözcüsü ilgili konuyla alakalı yapılan açıklamada ''Kurumların ve politikaıların gösterdiği ortak sebepler var ve yüksek seviyede finansal suç şüphesi baskın geliyor'' dedi.
Aynı bankanın bir başka sözücüsü ise bu durumun geçici olduğunu öne sürdü.

Bireysel Yatırımcılar Tepki Yağdırdı

Bu engellemelerin hemen ardından sosyal medya platformu Twitter ve Reddit başta olmak üzere birçok sosyal medya aracından büyük tepkiler gösterildiği görüldü.

Barclays Bank müşterisi olduğunu iddia eden bir kişi kripto para cüzdanına para transfer edebilmek için iki kez tam 90 dakikalık iki görüşme yaptığını belirtti.

Bir Monzo Bank kullanıcısı ise SwissBorg borsasına para gönderme işlemlerin durduğunu iletti. İngiliz yatırımcılar Twitter'da #BigBrother etiketiyle tepkilerini göstermeye çalıştı.

Geçtiğimiz hafta İngiliz kripto yatırımcılarını kripto paranızın tamamını kaybedebilirsiniz uyarısı yapan Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), resmi kayıtlara uygun olmayan tüm dijital para borsalarını kapatmış şimdilik sadece 4 firmaya geçici lisans vermiş 9 Temmuz'dan sonra ise bu 4 borsa ile ilgili nihayi kararı vereceklerini duyurmuştu.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler