Ripple davasında yeni gelişme... Mahkeme SEC'in talebini reddetti

Mahkeme, SEC’in, Ripple’ın durumuyla ilgili yasal tavsiyelere yönelik dokümanlara erişim talebini reddetti.

Ripple davasında yeni gelişme... Mahkeme SEC'in talebini reddetti

SEC, aralık ayında Ripple şirketinin ve yatırımcılarının 1.3 milyar dolar değerinde XRP’yi bireysel yatırımcılara kayıtsız olarak sattıklarını iddia etmiş ve şirketi federal yasaları çiğnemekle suçlayarak mahkemeye vermişti.

Ripple'ın, SEC ile içinde bulunduğu yasal süreç devam ederken davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dava sürecini sürdüren Ripple temsilcisi avukat James Filan tarafından yayınlanan belgeye göre, Yargıç Sarah Netburn SEC’in, Ripple’ın durumuyla ilgili aldığı yasal tavsiyelere yönelik dokümanlara erişim talebini reddetti. Filan, bunun SEC’e büyük bir darbe olduğunu savunuyor.

Dava sürecini yakından izleyen Avukat Jeremy Hogan konuyla ilgili, “Çok önemli bir gelişme, çünkü bu durum SEC’in Ripple ile yasal mücadelesinde kullanmak istediği yolu engelliyor.” yorumunda bulundu.

Sürecin sıkı takipçilerinden olan bir başka avukat John Deaton ise bunun tek başına SEC’i bir uzlaşmaya zorlamayacağını ancak kuruluş için çok kritik bir kayıp olduğunu aktardı.

Davaya ilişkin bir sonraki duruşma 4 Haziran'da gerçekleşecek. Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, 4 Haziran Cuma günü davanın reddini istemelerine yönelik olarak SEC’in yaptığı savunmaya karşı cevap verecekler.

Geçtiğimiz ay 2 dolar sınırından dönen XRP bugün 0.86 dolardan işlem görüyor.

Etiketler