PayPal'ın Bitcoin hacmi 300 milyon doları geçti

PayPal’ın Bitcoin hacmi 300 milyon doların üzerine çıkarak yeni rekor kırdı.

PayPal'ın Bitcoin hacmi 300 milyon doları geçti

PayPal'ın Bitcoin (BTC) hacmi 300 milyon doları aştı. Bir önceki rekor 240 milyon dolar olmuştu. Böylece, ocak ayındaki bu rekor seviye de aşılmış oldu. Günlük hacimlerin ise 80 milyon dolara yükseldiği aktarıldı.

Söz konusu yükseliş, geçen hafta Bitcoin'in 30 bin dolara ulaştığı sırada gerçekleşti. Bu durum da yatırımcıların BTC'yi dipten satın aldığını ortaya koyuyor.

Bu hacimlerin, rakipleri - Apple Pay vb. - benzer türde bir hizmet sunmaya yönlendiriyor olabileceği düşünülüyor.

Apple, alternatif ödemeler bölümüne yönelik üst düzey bir pozisyon için verdiği iş ilanında, “dijital cüzdanlar, BNPL, hızlı ödemeler, kripto para birimleri vb. gibi alternatif ödeme sağlayıcıları ile ilgili 5 yıldan fazla tecrübeye sahip” birini aradığını özellikle belirtmişti. Bu da neredeyse 400 milyon kullanıcının Bitcoin alıp satmasına ve onunla ödeme yapmasına olanak sağlayacak. Bu ilan ile beraber, Apple'ın kripto pazarına dahil olmak istediğine ilişkin spekülasyonlar çoğaldı.

Apple, Bitcoin ortaya çıktığından beri, yaklaşık on yıldır, kripto paralara yönelik bir açıklamada bulunmadı. Fakat şirketin son zamanlarda bu konuda fikir değiştirip değiştirmediği ya da kapılarını bu konuya açık tutup tutmadığı bilinmiyor.

Etiketler