Torba Yasa teklifinin detayları ortaya çıktı: Vergi borcu, icra takibi ve doğalgaz desteği…

1 Ekim’de TBMM yeni yasama döneminin açılmasıyla Torba Yasa görüşmeleri başlayacak. 60 ila 80 madde arasında olması planlanan Torba Yasa için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Torba Yasa ile hangi düzenlemeler yapılacak? İcra ve vergi yasalarındaki değişiklikler neler olacak? İşte detaylar…

Torba Yasa teklifinin detayları ortaya çıktı: Vergi borcu, icra takibi ve doğalgaz desteği…

TBMM yeni yasama dönemine 2023 genel seçimlerinin gölgesi altında başlangıç yapacak. 1 Ekim’de toplanacak olan Meclisin gündeminde birbirinden önemli konular yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yeni düzenleme, sözleşmeli personelin kadroya alınması, esnaf destek paketi gibi konuların ilk etapta çözüme bağlanması bekleniyor. Ayrıca, çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik yeni bir paket hazırlığı da gündemde bulunuyor. En önemli konular arasında asgari ücret zammı ve emekli maaşlarına yapılacak ek ödeme zammı da bulunacak. TBMM’nin yeni Torba Yasa teklifi görüşmeleri de başlayacak. Ak Parti tarafından hazırlanan Torba Yasa teklifinin 60 ila 80 maddeden oluşacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce açıklanan icra takibiyle ilgili de yeni bir düzenleme yapılacak. 2 bin TL’nin altında kalan icra takibi dosyalarının tasfiye edilmesi için düğmeye basılacak. 10 milyon icra takibi dosyasının 2 bin TL’nin altında kaldığı tespit edilmişti. Bu soruna çözüm üretilmesi için icra yasasında değişiklikler yapılmasına karar verildi. İcra tasnifinden yaklaşık 1 milyon vatandaşın yararlanacağı öğrenildi. 

Torba Yasa teklifinin detayları ortaya çıktı: Vergi borcu, icra takibi ve doğalgaz desteği… - Resim : 1
Vergi ve sigorta muafiyeti hakkı tanınacak


Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından Torba Yasa’nın içeriği ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Ak Parti’nin her zaman çalışanların yanında olduğuna dikkat çeken Başkanvekili Elitaş, ‘’İşçi ve işveren arasındaki dayanışmaya bağlı olarak vergi ve sigorta prim muafiyet hakkı gündemimizde bulunuyor. TBMM’nin yasama yılının açılması ile hemen Torba Yasa görüşmelerine başlanacak. 60 ila 80 madde de değişiklik yapılması için Meclis’in onayını almak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. İşverenlerin kış aylarında çalışanlarına 1000 TL’lik doğalgaz yardımı yapması halinde vergi ve sigorta primi muafiyet hakkı kazanacakları öğrenildi. Aynı şekilde işçilere yemek ve yol yardımında bulunan şirketlerle ilgili de muafiyet hakları görüşülecek.