TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ başvuru ücreti ne zaman geri alınır?

TOKİ’ye başvuru yapan fakat kurada adı çıkmayan vatandaşlar TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak diye araştırma yapmaktadır. İşte, detaylar…

TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ başvuru ücreti ne zaman geri alınır?

TOKİ projeye geçtiği günden itibaren en büyük sosyal konut projesinin tüm detayları geçtiğimiz günlerde anlatılmıştı. Kısa süre önce başlatılan TOKİ başvuruları bugünde devam ediyor. Fakat vatandaşlar tarafından TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? Diye araştırma yapılmaktadır.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak karşımıza çıkan TOKİ ile ilgili tüm detaylar 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştı. 14 Eylül Tarihinde de başvurular başlamıştı. Sadece 5 günde 4 milyona yakın başvuru gelmesi projeye ne kadar rağbet olduğunun göstergesi. Başvuru yaptıktan sonra banka üzerinden sizde başvuru ücretini yatırarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer TOKİ iptali yapacaksanız iptal edecek kişiler tarafından TOKİ para iadesi yapılıyor mu? TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ başvuru ücreti ne zaman geri alınır? Sorusu sorulmaktadır. İşte, detaylar…

TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan sosyal konut projesine başvurular başladı. Başvuru yapan kişiler tarafından değişik sorular sorulmaya başlandı. Özellikle sonuçların açılması beklenirken TOKİ ev çıkmazsa 500 TL ne zaman geri yatırılır? TOKİ para iadesi ne zaman yapılır? TOKİ başvuru ücreti ne zaman geri alınır? Gibi sorular sorulmaktadır. Biz de sizler için tüm bu soruların cevabını verdik.

TOKİ başvuru ücreti ne kadar?

İhtiyaç sahibi vatandaşları ev sahibi yapmaya yönelik hazırlanan TOKİ sizlere 2+1 ve 3+1 ev olarak sunulmaktadır. Her iki ev için başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi. Eğer TOKİ iş yeri başvurusu yapacaksanız 2000 TL başvuru ücretini bankaya yatırmanız gerekir.

TOKİ para iadesi ne zaman yatırılacak?

TOKİ başvurusu yapan fakat daha sonra vazgeçmeyi düşünen ya da TOKİ çıkmayan vatandaşlar tarafından TOKİ para iadesi ne zaman yatırılacak? Diye araştırma yapılmaktadır. TOKİ projesine başvuru yapan fakat kura çekiminde adı çıkmayan vatandaşlara kura çekimi yapıldıktan 2 gün sonra hesaplarına başvuru ücreti yatırılmaktadır.

TOKİ para iadesi ne zaman yapılacka

TOKİ peşinatı kaç TL?

TOKİ peşinatı alınan eve göre farklılık göstermektedir. Yani 2+1 daire ile 3+1 dairenin peşinatı aynı olmamaktadır. 2+1 daireler 608 bin TL’den satışa sunulacak 60 bin TL peşinat ödemesi yapılacak ve aylık toplam ödemesi de 2280 TL olarak belirlenecektir. 3+1 daireler ise 850 bin TL’den satışa sunulacak, 85 bin TL peşinat ödemesi yapılacak ve aylık toplam ödeme de 3187 TL olarak belirlenecektir. Her daire için vade 240 ay olarak belirlenmiştir.