Zamlar bitmiyor! %155 zam yapıldı, herkes artık…

Enflasyon oranlarına zam gelmesiyle beraber her şeyin fiyatı zamlandı. Bir zam da TCDD tarafından geldi.

Zamlar bitmiyor! %155 zam yapıldı, herkes artık…

Trenle yolculuk eskisi kadar tercih edilmese de yine tercih eden kişiler vardır. Yüksek hızlı tren kullanan kişilere kötü haber verildi. Yüksek hızlı tren kullanıcılarına yeni zam yapıldığı açıklandı. 2022 yılının başından itibaren beşinci kez zam yapılma kararı alınan trenlerde artık yeni fiyatlar geçerli olacak. Bu kapsamda Ankara ve İstanbul güzergahı arası daha önce 195 TL iken şimdi gelen zamla 215 TL olduğu belirlendi.

%155 zam geldi!

Tren bileti fiyatı

Eylül ayı tam anlamıyla zam ayı oldu. Zam yağmuru ara vermeden devam ederken bir zam da tren yolculuğuna geldi. Tren fiyatlarına zam yapıldığı aktarıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları tarafından biletlere zam yapıldığı açıklandı. 2022 yılı içerisinde toplam %155 zam yapıldı. İlk zam Ocak ayında %20 oranında, Mart ayında %10, Nisan ayında %30 ve Eylül ayında %10 zam yapıldığı açıklandı. 9 ay içinde yapılan zam oranı ise toplam %155 olarak açıklandı.

Bilet fiyatları dudak uçuklattı!

Tren yolculuğu yapmayı düşünen kişiler tarafından bilet fiyatları araştırılmaktadır. Bilet fiyatları gelen zamla beraber dudak uçuklatmaya yetti. Güncel bilet fiyatları:

  • Eskişehir-Konya arası bilet fiyatı 109 liradan 120 liraya
  • Eskişehir-Ankara arası bilet fiyatı 84 liradan 95 liraya
  • Eskişehir-İstanbul (Söğütlüçeşme) arası bilet fiyatı da 127 liradan 140 liraya
  • Ankara-İzmit arası 200 liraya
  • İstanbul-Ankara arasındaki bilet fiyatı 195 TL’den 215 TL’ye yükseldi.