TOGG fiyatı belli oldu! TOGG satış tarihi belli oldu mu?

Türkiye’de hemen herkes tarafından merak içerisinde beklenen TOGG fiyatı belli oldu! TOGG satış tarihi belli oldu mu?

TOGG fiyatı belli oldu! TOGG satış tarihi belli oldu mu?

Türkiye’nin merak içerisinde beklediği otomobil TOGG ile ilgili net bir açıklama geldi. Bildiğiniz gibi TOGG fabrika açılış tarihi 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Üretim yapılmaya başlandıktan sonra 2023 yılının Mart ayında TOGG satışı başlamış olacak. Yerli otomobil ile ilgili en önemli araştırma ise TOGG fiyatı oldu. TOGG fiyatı belli oldu!

TOGG fiyatı ne kadar olacak? TOGG ÖTV uygulanacak mı? gibi sorular arama motorları üzerinde araştırılmaya başlandı. TOGG ortakları arasında yer alan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, TOGG ne kadar olacak? TOGG fiyatı ne oldu?

TOGG fiyatı ne kadar olacak?

TOGG fiyatı ile ilgili geçen hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklama yapmıştı. Varank tarafından yapılan açıklama kapsamında TOGG fiyatının ulaşılabilir olduğuna değinmişti. Bugün, Özilhan tarafından TOGG fiyatıyla ilgili en net açıklama geldi. TOGG fiyatı ne kadar olacak sorusu yanıt buldu. Özilhan tarafından yapılan açıklama kapsamında:

TOGG fiyatı ne kadar oldu

TOGG herkesin ulaşacağı fiyatla piyasaya sunulacak. Biz bu yola %7 ÖTV ile çıktık. Elektrikli otomobil ithalatı daha sonra artış gösterince önce ÖTV %60’a çıkarken daha sonra %10’a düştü. Biz %10 da kalıyoruz. Türklerin ulaşacağı bir araç düşünüyoruz. TOGG fiyatının motor gücü 160 Kwl’ı vergisiz fiyatı da 700 bin TL’yi geçmiyor. TOGG da vergisiz fiyatı 700 bin TL olarak hesaplanmakta ve TOGG giriş fiyatının da en fazla 900 bin olacağı tahmin ediliyor.

TOGG satış tarihi belli oldu!

Özilhan tarafından yapılan açıklama kapsamında TOGG satış tarihi için gözler Mart ayına çevrildi. Özilhan tarafından yapılan açıklamada fabrikanın inşaatının tamamlandığı, montaj hatlarının kurulduğuna değinilirken, aşağı yukarı 290 robotun çalıştığı belirlendi. Kış şartlarında araç denendi ve testleri geçti. Ayrıca çarpışma ve dayanıklılık testlerini de geçti. Fabrika 29 Ekim tarihinde açılacak olmakla beraber üretimin hemen başlamasıyla beraber 2023 yılının Mart ayında aracın ticari satışının başlayacağı belirlendi.